Grønkålssuppe med græskar og appelsin
Denne suppe er en rigtig vitaminbombe, der mætter godt og giver energi til at komme igennem den mørke tid.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- 250 g grønkål (blade uden stilk)
- 100 g hokkaido græskar
- 2 løg (ringe)
- 1 spsk olie
- 7 dl grønsags- eller hønsebouillon
- 100 små pasta eller makaroni
- 1 økologisk appelsin (skal og saft)
- Tilbehør:
- Godt, groft hvedebrød
- Hak grønkålen groft. Flæk græskaret, fjern kerner og skær græskar i tern, gerne med skræl – den bliver blød, når den koges.
- Steg løg klare i olie, tilsæt græskarstykkerne og steg med nogle min.
- Tilsæt bouillonen sammen med et par stykker appelsinskal. Kog 10 min., tilsæt grønkålen og kog 5 min. mere.
- Tilsæt derefter pastaen og kog 10 min. mere. Den samlede kogetid er ca. 30 min., til alle grønsagerne er møre.
- Tag appelsinskallen op. Tilsæt appelsinsaft, og smag suppen til med salt.
- Servér rygende varm med godt brød.