Grøntsagssalat med senneps-dressing og croutoner
Spis denne skønne salat alene eller sammen med fisk eller kylling.
4
Ingredienser
- 2 gulerødder
- 1 fennikel
- 1 agurk
- ½ spidskål
- 3 skiver brød med sej krumme
- olivenolie til stegning
- 1 fed finthakket hvidløg
- salt
- 1½ spsk dijonsennep
- 1 spsk flydende honning
- 1 spsk æbleddike eller hvidvinseddike
- 4 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- en lille håndfuld estragonblade (evt. grofthakket)
Sådan laver du grønsagssalat
- Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde, lange skiver på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Halvér fenniklen, og skær også fennikel og agurk i tynde skiver på mandolinjernet eller andet instrument, der kan snitte meget fint. Snit spidskålen i tynde strimler og bland alle grøntsagerne i en salatskål.
- Skær brødet i mindre tern og steg dem gyldne og sprøde på en pande med olivenolie. Skru lidt ned for varmen og tilsæt finthakket hvidløg det sidste minut af stegetiden. Krydr med salt
- Rør dijonsennep sammen med honning og æbleeddike, og pisk olivenolie i dressingen. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend grøntsagerne sammen med dressingen, brødcroutonerne og frisk estragon.
- Servér salaten sammen med kød og kartofler.
- Se også opskrift på Nye kartofler med peberfrugt-salsa med chili.