Grove ringe

Grove ringe

Ved at lave en fordej aftenenfør får du grovbrød, der smagerekstra godt – og så går det hurtigtnæste morgen.

10 stk.

Ingredienser

  • 1 dl yoghurt el. lign
  • 2 dl vand
  • 1½ tsk. salt
  • 12 g (¼ pk.) gær
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 200 g durummel
  • 3 spsk. rapsolie
  • lidt mel, gerne pizzamel
  • durummel til formning

  1. Pisk yoghurt, vand, salt, gær,fuldkornsmel, durummel og oliesammen og stil blandingen påkøkkenbordet natten over.
  2. Ælt dejen færdig med lidtmel, og del den i 10 lige storeboller. Tril dem i durum, og formbollerne til ringe ved at stikkepegefingrene gennem dejen ogkøre dem rundt om hinanden.Ringene skal være store ogåbne, når de lægges til efterhævningpå pladen.
  3. De efterhæver ca. 20 min.og bages ved 225 gr. i ca. 12min.