Grundopskrift på pizzadej
Bag kun 1-2 pizzaer adgangen.
(Til ca. 6 pizzaer på hver 20 cm)
Grundopskrift på pizzadej
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: ca. 2 timer
- Bagetid med fyld: ca. 20 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 600 g mel (Italiensk hvedemel af typen „nr. 00“)
- 25 g gær
- ½ tsk salt
- 3 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- Udrør gæren i lunet vand(vandets temperaturskal være fingerlunt).Kom salt og olie i gærvæden.
- Hæld melet ien skål og lav en fordybningi midten. Hældgærvæden i. Ælt dejen sammen, til den er glatog smidig, og form dentil en kugle, som læggesi en skål. Læg etklæde over og lad dejenhæve lunt, til den blivermindst dobbelt så stor.
- Forvarm ovnen til 230grader. Hvis man har enbagesten, bliver resultatetbedre. Bagestenenlægges på bagepladen,når ovnen tændes. Deldejen i 6 dejkugler. Laddem efterhæve et kvarterstid. Pres nu dejenud til runde eller rektangulæreflade dejplader.
- Kom fyld på, stænk medolivenolie og bag pizzaernefra 20 min., afhængigtaf mængden af fyld.