Gryderet med svinekød og savojkål

Gryderet med svinekød og savojkål

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • (når basis-gryderetten er færdig)
  • Kogetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • 1/3 basis-gryderet med svinekød og rødder (ca. 500 g kød og grønsager)
  • 2 1/2 dl kogelage
  • 1/3 savojkål (stykker)
  • 4 gulerødder (stave)
  • 1 spsk smør
  • 1 stor spsk hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • Tilbehør: kartofler (kog evt., så der er til biksemad næste dag)

  1. Varm kødet i kogelagen.Tag kødet op med enhulske og hold det varmt.
  2. Kog savojkål og gulerødderca. 8 min. i kogelagen,til det hele er mørt.
  3. Sovs:Smelt smør i en grydeog drys mel i.
  4. Lad meletopsuge smørret og tilsætkogelagen lidt efter lidtunder omrøring.
  5. Kogsovsen ca. 4 min.
  6. Tilsætfløde, kød og grønsagerog bland sammen.
  7. Smag til med saltog peber. Servérretten mednykogtekartofler.