Grydestegt spidskål med oliven & bær
Denne ret passer glimrende til bagt fisk, men også til rødt kød som okse eller vildt.
4
Ingredienser
- 1 stor håndfuld oliven uden sten
- 2 mellemstore spidskål
- 150 g smør
- 1 håndfuld solbær
- 1 håndfuld brombær
- 3 dl yoghurt 10 %
- Sådan gør du: Start dagen før med at skylle olivenene rene for olie. Spred dem ud på et bagepapir, og tør dem i ovnen ved 65 grader i 24 timer. Tør gerne en større mængde, når du er i gang. De kan bruges til et hav af formål og opbevares i tørret tilstand i månedsvis.
- Flæk spidskålene på langs. Vælg en gryde, der er stor nok til, at de halve spidskål kan ligge på skærefladen uden at ligge oven på hinanden. Kom smørret i gryden, og lad det bruse op. Læg spidskålene med skærefladen nedad, og lad dem stege under låg helt stille og roligt, til de har taget masser af farve og er blevet møre. Mens spidskålen tilberedes, kan du hakke de tørrede oliven med en kniv, til du har et fint drys. Tynd yoghurten en lille smule med lidt vand.
- Anret kålen med stegefladen opad og bær, oliven og yoghurt ud over.
- Opskriften er fra bogen "Kål" af Peter Nøhr Christensen & Asmus Gamdrup Petersen Jensen, Fadl's Forlag, 350 kr.