Gulerod-jordskokkesuppe med bacon, cremefraiche og ristede græskarkerner

Gulerod-jordskokkesuppe med bacon, cremefraiche og ristede græskarkerner

Denne suppe med rodfrugter smager skønt og er tilmed nem at lave. Top suppen med cremefraiche rørt med bacon, sprøde græskarkerner og friske urter.

4 personer

Ingredienser

Suppe:

  • ½ kg jordskokker
  • ½ kg gulerødder
  • 2 store løg
  • 25 g smør
  • 2 dl tør hvidvin (eller brug ekstra bouillon)
  • 1 l bouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Topping:

  • 4-5 spsk. græskarkerner
  • 4-6 skiver bacon
  • 2 dl cremefraiche
  • 2-3 spsk. hakket timian eller persille

Tilbehør:

  • brød

Sådan gør du:

  1. Suppe: Skræl gulerødderne og jordskokkerne, og skær dem i tern. Skær løgene i tern. Svits gulerødder, jordskokker og løg i smør i en gryde. Det skal ikke tage særlig farve. Tilsæt hvidvin og bouillon. Lad det småkoge ca. 30 min. under låg.
  2. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen, og smag til med fløde, citronsaft, salt og peber.
  3. Topping: Rist græskarkernerne på en tør pande, og kom dem i en skål. Steg baconskiverne helt sprøde på en pande. Afdryp dem på køkkenrulle. Smuldr dem i en skål. Tag halvdelen fra til pynt. Rør resten af baconen med cremefraiche.
  4. Server suppen med græskarkerner, baconcremefraiche, resten af baconen og timian eller persille.