Gulerods- & appelsinsuppe
Mmm, dejlig varm suppe.
4
Ingredienser
- 2 tsk olivenolie
- 1 tsk karry
- 1 hakket løg
- 600 g snittede gulerødder
- 6-7 dl grønsagsbouillon
- 1 stængel citrongræs (den nederste tykke del)
- 2 dl friskpresset appelsinsaft
- salt, peber
- mynte eller koriander
- 200 g croutoner af fuldkornsbrød
- 2-3 spsk dukkah
- Dukkah:
- 50 g hassel- nøddekerner
- 50 g sesamfrø
- 2 spsk korianderfrø
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk havsalt
- ¼ tsk sort peber
- 25 g pistaciekerner
- Sådan gør du: Varm olien i en gryde, svits karry, løg og citrongræs. Kom gulerødderne i gryden, svits dem, og hæld bouillon over. Lad suppen snurre i 25-30 min., til gulerødderne er møre. Tilsæt appelsinsaft, og blend suppen. Rist hasselnødder på en pande, til skallen løsner sig. Gnid skallen af. Rist sesam- og korianderfrø samt spidskommen. Tilsæt salt, peber, og blend krydderiblandingen med kernerne. Afkøl blandingen, og kom den på tætsluttende glas. Bred croutoner ud på en plade, og rist dem gyldne i ovnen ved 200° varmluft. Bland dem med dukkah. Server suppen med croutoner.
- ● ● ● Energi pr. person: 300 kcal, fedt 27%, protein 10%, kulhydrat 63%