suppe med gulerod og appelsin

Gulerods- & appelsinsuppe

Mmm, dejlig varm suppe.

4

Ingredienser

  • 2 tsk olivenolie
  • 1 tsk karry
  • 1 hakket løg
  • 600 g snittede gulerødder
  • 6-7 dl grønsagsbouillon
  • 1 stængel citrongræs (den nederste tykke del)
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • salt, peber
  • mynte eller koriander
  • 200 g croutoner af fuldkornsbrød
  • 2-3 spsk dukkah
  • Dukkah:
  • 50 g hassel- nøddekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 2 spsk korianderfrø
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk sort peber
  • 25 g pistaciekerner

  1. Sådan gør du: Varm olien i en gryde, svits karry, løg og citrongræs. Kom gulerødderne i gryden, svits dem, og hæld bouillon over. Lad suppen snurre i 25-30 min., til gulerødderne er møre. Tilsæt appelsinsaft, og blend suppen. Rist hasselnødder på en pande, til skallen løsner sig. Gnid skallen af. Rist sesam- og korianderfrø samt spidskommen. Tilsæt salt, peber, og blend krydderiblandingen med kernerne. Afkøl blandingen, og kom den på tætsluttende glas. Bred croutoner ud på en plade, og rist dem gyldne i ovnen ved 200° varmluft. Bland dem med dukkah. Server suppen med croutoner.
  2. ● ● ● Energi pr. person: 300 kcal, fedt 27%, protein 10%, kulhydrat 63%