Gulerods-is

Gulerods-is

Skøn hjemmelavet is med gulrødder og appelsin.

Ca. 1 liter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: 20 min.
  • Frysetid: 4 timer
  • 400 g gulerødder (i tern)
  • 1 økologisk appelsin
  • 175 g rørsukker
  • 2½ dl vand
  • 1 stk. hel kanel, vanilje eller ingefær
  • 1½ dl piskefløde
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • Tilbehør: vafler, friske bær eller bærsovs

  1. Sæt gulerødderne i kog med fintrevet appelsinskal,appelsinsaft, rørsukker, vandsamt kanel, vanilje eller ingefær.
  2. Lad gulerøddernesimre helt møre – ca. 20 min.
  3. Tag kanel, vaniljestang eller ingefær op ogblend gulerødder og væske til puré. Ladden blive kold.
  4. Pisk fløden til skum og pisk yoghurten i lidtad gangen. Vend gulerodspuréen i og frysisen mindst 4 timer.
  5. Servér i høje glas med friske bær ellerbærsovs eller i vafler.