Gulerods- & rabarbermuffins
Med syrlige rabarber, fede valnødder og krydderier bliver disse muffins næsten som en sund minigulerodskage. De bages med havregryn i stedet for mel, og der bruges æblemos som bindemiddel i stedet for æg.
12 stk.
Ingredienser
- 250 g glutenfri havregryn, plus evt. ekstra til drys
- 60 g kokossukker
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1⁄2 tskfint havsalt
- 1 tsk bagepulver
- 1⁄2 tsk tvekulsurt natron
- 4-6 nye gulerødder, uskrællede, hakket groft
- 2 tynde stilke rabarber
- 1 klat kokosolie til at smøre formene, eller brug papirforme
- 4 spsk ahornsirup
- 250 g usødet æblemos
- SÅDAN GØR DU: Hæld 150 g af havregrynene i en foodprocessor, og blend dem til groft mel. Hæld melet i en stor skål sammen med de sidste 100 g havregryn samt kokossukker, kanel, ingefær, kardemomme, havsalt, bagepulver og tvekulsurt natron. Rør det sammen. Hak gulerødderne i foodprocessoren, og kom dem i en mellemstor skål. Hak valnødderne groft i foodprocessoren, og hæld dem ned til gulerødderne. Skær rabarberne i tynde skiver, og kom også dem i skålen.
- Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en muffinform let med kokosolie (eller sæt papirforme i). Hæld ahornsirup og æblemos i melbandingen, og rør det let sammen. Vend derefter gulerødder, rabarber og valnødder i. Fordel dejen i formen, og drys evt. lidt havregryn på. Bag i ovnen i 25-35 minutter, til de er gyldne og en tandstikker, der stikkes ind i midten, kommer tør og ren ud igen. Tag formen ud af ovnen, og lad kagerne afkøle i 5-10 minutter, før du tager dem ud af formen. Nyd dem lune.