Gulerodskage med ananas

Gulerodskage med ananas

Lækker gulerodskage med ananas og flødeosteglasur. Se her, hvordan du bager den saftige gulerodskage

8-10 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 3 æg
  • 1¼ dl olie
  • 225 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 300 g fintreven gulerod
  • 100 g hakkede valnødder
  • 2 tsk. reven usprøjtet
  • appelsinskal
  • 2 dl ananasmos fra dåse, eller hak nogle skiver ananas fra dåse
  • Flødeosteglasur:
  • 4 spsk. blødt smør
  • 6 spsk. flødeost
  • 5 dl flormelis
  • 1 tsk. revet citronskal
  • Pynt:
  • evt. revet usprøjtet appelsinskal

Sådan bager du gulerodskage med ananas

  1. Pisk æggene, til de er skummende. Pisk olien i. Pisk sukkeret i. Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og vend det rundt.
  2. Bland gulerod, valnødder, appelsinskal og ananasmos i. Kom dejen i en form 20 x 30 cm foret med bagepapir.
  3. Bag kagen ca. 50-60 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
  4. Pisk smør og flødeost sammen, og pisk flormelis og citronskal i. Fordel icingen på kagen. Pynt evt. med reven appelsinskal.