Gulerodskage med birkes

Gulerodskage med birkes

Gulerodskage bliver vi aldrig trætte af...

8-10 stykker

Ingredienser

  • Gulerodskage med birkes
  • 1 dl mælk
  • 40 g blå birkes
  • smør til formen
  • lidt rasp
  • 3 æg
  • 4 dl rørsukker
  • 5 dl groftrevne gulerødder
  • 1½ dl solsikkeolie
  • revet skal af 1 appelsin
  • 3½ dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • Glasur:
  • 100 g stuetempereret Philadelphia flødeost
  • 50 g blødt smør
  • 1½ dl sigtet flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • revet skal af ½ appelsin
  • Pynt:
  • græskarkerner
  • birkes

  1. Bland mælk og birkes i en gryde.Varm mælken op til kogepunktet, oglad det køle af. Forvarm ovnen til 175gr. Smør en rund springform (24 cm idiameter), og drys den med rasp.
  2. Pisk æg og sukker luftigt. Rør gulerod,olie og appelsinskal i.
  3. Bland mel, salt, natron og bagepulver.Rør det i dejen sammen med mælken.
  4. Hæld dejen i formen, og bag kagennederst i ovnen ca. 1¼ time. Prøv med ettræspyd, om kagen er færdig.
  5. Rør ingredienserne til glasurensammen, og fordel glasuren over denkolde kage. Drys med græskarkerner ogbirkes.