Gulerodskage med birkes
Gulerodskage bliver vi aldrig trætte af...
8-10 stykker
Ingredienser
- Gulerodskage med birkes
- 1 dl mælk
- 40 g blå birkes
- smør til formen
- lidt rasp
- 3 æg
- 4 dl rørsukker
- 5 dl groftrevne gulerødder
- 1½ dl solsikkeolie
- revet skal af 1 appelsin
- 3½ dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. natron
- ½ tsk. bagepulver
- Glasur:
- 100 g stuetempereret Philadelphia flødeost
- 50 g blødt smør
- 1½ dl sigtet flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- revet skal af ½ appelsin
- Pynt:
- græskarkerner
- birkes
- Bland mælk og birkes i en gryde.Varm mælken op til kogepunktet, oglad det køle af. Forvarm ovnen til 175gr. Smør en rund springform (24 cm idiameter), og drys den med rasp.
- Pisk æg og sukker luftigt. Rør gulerod,olie og appelsinskal i.
- Bland mel, salt, natron og bagepulver.Rør det i dejen sammen med mælken.
- Hæld dejen i formen, og bag kagennederst i ovnen ca. 1¼ time. Prøv med ettræspyd, om kagen er færdig.
- Rør ingredienserne til glasurensammen, og fordel glasuren over denkolde kage. Drys med græskarkerner ogbirkes.