Gulerodskage med havtorn og karameller
En kage med en frisk og syrlig smag.
1 kage, ca. 12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bage/kogetid: 45 min.
- Fryseegnet uden topping
- Ingredienser:
- 7 æg
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 150 g havtorn (evt. bær fra frost)
- 150 g sukker (havtorn og sukker kan erstattes af 300 g havtornsyltetøj)
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. fint salt
- 1 dl olie (neutralt smagende)
- 250 g mandler (smuttede)
- 200 g gulerod
- lidt olie til formen
- flødekarameller (kan evt. købes færdiglavede, 12 stk.):
- 50 g smør
- 1 dl piskefløde
- 125 g sukker
- ½ dl lys sirup
- Flødeosteicing:
- 150 g flødeost naturel
- ½ dl cremefraiche (9% eller 18%)
- 1 dl flormelis
- evt. ½ stang vanilje
- Topping:
- 75 g hvid chokolade
- evt. 2 spsk. havtorn
- Pisk æg med sukker ogfarin til tykt skum. Dettager ca. 10 min. med enhåndmikser.
- Bland havtorn og sukkersammen, og rør det(eller havtornsyltetøj)forsigtigt i æggeskummet.
- Bland mel, bagepulverog salt sammen, ogdrys det igennem en si idejen. Rør gradvist olieni dejen i en stråle. Vendhakkede mandler og fintrevetgulerod i dejen.
- Hæld dejen i en smurtspringform (ca. 24 cmi diameter). Bag kageni ca. 45 min. ved 175grader, til den er gennembagt.Afkøl på enbagerist.
- Karameller:
- Smelt smør i en stortykbundet gryde. Tilsætfløde, sukker og sirup.Kog under omrøring ica. 30 min., til massener 125 grader (målt medsukkertermometer).
- Hæld karamelmassenud på et stykke bagepapirsmurt med lidt olie.Lad massen køle af, ogskær eller klip den imindre stykker til karameller.
- Icing:
- Rør flødeost sammenmed cremefraiche, flormelisog evt. kornene fravaniljestangen.
- Fordél icingen i etjævnt lag over kagen.Drys med hakket hvidchokolade, karameller ogevt. havtorn.