Gulerodskage med havtorn og karameller

Gulerodskage med havtorn og karameller

En kage med en frisk og syrlig smag.

1 kage, ca. 12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bage/kogetid: 45 min.
  • Fryseegnet uden topping
  • Ingredienser:
  • 7 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 150 g havtorn (evt. bær fra frost)
  • 150 g sukker (havtorn og sukker kan erstattes af 300 g havtornsyltetøj)
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. fint salt
  • 1 dl olie (neutralt smagende)
  • 250 g mandler (smuttede)
  • 200 g gulerod
  • lidt olie til formen
  • flødekarameller (kan evt. købes færdiglavede, 12 stk.):
  • 50 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g sukker
  • ½ dl lys sirup
  • Flødeosteicing:
  • 150 g flødeost naturel
  • ½ dl cremefraiche (9% eller 18%)
  • 1 dl flormelis
  • evt. ½ stang vanilje
  • Topping:
  • 75 g hvid chokolade
  • evt. 2 spsk. havtorn

  1. Pisk æg med sukker ogfarin til tykt skum. Dettager ca. 10 min. med enhåndmikser.
  2. Bland havtorn og sukkersammen, og rør det(eller havtornsyltetøj)forsigtigt i æggeskummet.
  3. Bland mel, bagepulverog salt sammen, ogdrys det igennem en si idejen. Rør gradvist olieni dejen i en stråle. Vendhakkede mandler og fintrevetgulerod i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurtspringform (ca. 24 cmi diameter). Bag kageni ca. 45 min. ved 175grader, til den er gennembagt.Afkøl på enbagerist.
  5. Karameller:
  6. Smelt smør i en stortykbundet gryde. Tilsætfløde, sukker og sirup.Kog under omrøring ica. 30 min., til massener 125 grader (målt medsukkertermometer).
  7. Hæld karamelmassenud på et stykke bagepapirsmurt med lidt olie.Lad massen køle af, ogskær eller klip den imindre stykker til karameller.
  8. Icing:
  9. Rør flødeost sammenmed cremefraiche, flormelisog evt. kornene fravaniljestangen.
  10. Fordél icingen i etjævnt lag over kagen.Drys med hakket hvidchokolade, karameller ogevt. havtorn.