Gulerodskage med nye danske gulerødder

Gulerodskage med nye danske gulerødder

Nyd de danske gulerødder i denne skønne kage, så er det pludselig ikke så hårdt at skulle spise sine seks stykker frugt og grønt om dagen.

10-15 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 200 g smeltet smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g fintrevet gulerod
  • 100 g hakkede mandler
  • ¾ dl mælk
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • Flødeostecreme:
  • 200 g flødeost
  • 1 dl flormelis
  • 1 spsk. appelsin- eller citronsaft

  1. Pisk æg, sukker og farin sammen. Kom smørret i, og pisk igen, til det er cremet. Bland hvedemel og bagepulver, og rør nu denne blanding i sammen med de øvrige ingredienser.
  2. For en form af bagepapir, ca. 22 x 30 cm. Kom dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere. Lad kagen køle af.
  3. Rør flødeost, flormelis og appelsinsaft sammen, og smør det på den afkølede kage.