Gulerodskage

Saftig gulerodskage

Den saftige gulerodskage er bagt med speltmel og tilsat ristede sesamfrø sammen med de saftige revne gulerødder. Kagen holder sig frisk flere dage, hvis den opbevares koldt.

Ca. 24 stk.

Gulerodskage med spelt

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 35 min.
  • Fryse-egnet
  • 1 dl sesamfrø
  • 200 g smør
  • 160 g sukker
  • 100 g rørsukker
  • 3 æg
  • 4 dl fintrevne gulerødder
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 250 g speltmel
  • Glasur:
  • 200 g flødeost
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 dl flormelis
  • Pynt: revet appelsin og citronskal

  1. Rist sesamfrøene sprødepå en pande overmiddelvarme.
  2. Rør smør,sukker og rørsukkergodt sammen. Tilsætæggene ét ad gangenog rør dejen godt. Rørde fintrevne gulerødderi sammen med mælken.Bland alle tørdele ogvend dem i dejen sammenmed de ristedesesamfrø.
  3. Kom dejen iet velsmurt, ovnfast fadeller lille bradepande,ca. 25 x 30 cm. Bag kagenmidt i ovnen ved175 grader i ca. 35 min.
  4. Rør imens flødeost ogcremefraiche sammenog rør flormelis i tilglasur. Lad kagen svalehelt, før glasuren fordelesover kagen. Skærkagen i små stykker ogkom fintrevet appelsinogcitronskal på.