Gulerodsmuffins med rosiner & skøn cremet frosting
Bag blot en stor portion af disse saftige muffins som smager himmelsk og ser smukke ud med frosting og gulerod på toppen.
12-14 stk.
Total:40 minutter
Muffins:
- 3 æg
- 100 g sukker
- 75 g farin
- 225 g hvedemel (gerne kagemel)
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 dl koldpresset olie (f.eks. solsikke eller raps)
- 75 g smeltet smør
- 175 g revet gulerod
- 125 g rosiner
- 50 g græskarkerner
- 1 appelsin (øko)
- 125 g flødeost
- 30 g smør
- 175 g flormelis
- evt. 1 gulerod og 1-2 spsk. græskarkerner
Sådan gør du:
- Muffins: Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk æg, sukker og farin tykt og cremet i 2-3 min. med en håndmikser.
- Sigt de tørre ingredienser, og vend dem i æggemassen.
- Vend olie, smør, gulerødder, rosiner og græskarkerner i dejen, og fordel den i 12-14 muffinforme smurt med smør eller foret med bagepapir eller papirforme.
- Bag dem midt i ovnen i 20-25 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 5 min., før de tages ud på en rist.
- Glasur: Riv appelsinskallen fint, og pisk den sammen med flødeost, blødt smør og sigtet flormelis. Sæt glasuren i køleskabet ½ times tid inden brug.
- Pynt kagerne med glasur og evt. tynde bånd af gulerod lavet med en kartoffelkræller og finthakkede græskarkerner.