Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins med rosiner & skøn cremet frosting

Bag blot en stor portion af disse saftige muffins som smager himmelsk og ser smukke ud med frosting og gulerod på toppen.

12-14 stk.

Total:40 minutter

Muffins:

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g farin
  • 225 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 dl koldpresset olie (f.eks. solsikke eller raps)
  • 75 g smeltet smør
  • 175 g revet gulerod
  • 125 g rosiner
  • 50 g græskarkerner
  • 1 appelsin (øko)
  • 125 g flødeost
  • 30 g smør
  • 175 g flormelis
  • evt. 1 gulerod og 1-2 spsk. græskarkerner

Sådan gør du:

  1. Muffins: Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk æg, sukker og farin tykt og cremet i 2-3 min. med en håndmikser.
  3. Sigt de tørre ingredienser, og vend dem i æggemassen.
  4. Vend olie, smør, gulerødder, rosiner og græskarkerner i dejen, og fordel den i 12-14 muffinforme smurt med smør eller foret med bagepapir eller papirforme.
  5. Bag dem midt i ovnen i 20-25 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 5 min., før de tages ud på en rist.
  6. Glasur: Riv appelsinskallen fint, og pisk den sammen med flødeost, blødt smør og sigtet flormelis. Sæt glasuren i køleskabet ½ times tid inden brug.
  7. Pynt kagerne med glasur og evt. tynde bånd af gulerod lavet med en kartoffelkræller og finthakkede græskarkerner. 

Tip

Pynt først med gulerødder, lige før de skal nydes.