Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins

Lækre gulerodsmuffins med frosting på toppen. Få opskriften her.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • Fryse-egnede
  • (12 stk)
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk salt
  • 2 æg
  • 150 g farin
  • 1 dl olie
  • 250 g gulerødder (revne)
  • 75 g rosiner

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen og tilsæt salt.
  3. Pisk æggene sammen med farin og olie og rør melblandingen i.
  4. Tilsæt gulerødder og rosiner og fordél dejen i en muffinpande med 12 huller – enten smurt med smør eller foret med papirforme.
  5. Bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. og lad dem afkøle på en rist.
  6. Pynt evt. med flødeosteglasur: Pisk 15 g blødt smør sammen med 75 g flødeost naturel og 1/4 tsk vaniljepulver.
  7. Pisk ca. 125 g sigtet flormelis i lidt ad gangen – til passende konsistens.