Gulerodssuppe med citronolie

Gulerodssuppe med citronolie

4 personer

Ingredienser

  • 800 g gulerødder
  • 2 løg
  • 1 spsk. olie
  • 1 1 /4 l hønsebouillon
  • 2 stilke timian evt. citrontimian
  • 2 dl fløde 9 %
  • 2 tsk. majsstivelse
  • citronsaft
  • salt, peber
  • Citronolie:
  • 2 tsk. reven skal af
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • Pynt: evt. lidt frisk timian
  • Tilbehør
  • Grovflute eller græske madbrød, se her på siden

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Hak løgene. Svits gulerødder og løg i olie i en gryde. Kom bouillon og timian ved, og lad det koge i 30 min. Fjern timianstilkene.
  2. Miks suppen jævn i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i. Kog kort igennem under omrøring. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
  3. Rør citronskal og olie sammen, og dryp det over suppen.
  4. Pynt evt. også med lidt timianblade.