Gulerodssuppe med ingefær

Gulerodssuppe med ingefær

Servér en dampende varm suppe til kolde aftener.

2 personer

Ingredienser

  • rbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Fryse-egnet
  • 250 g gulerødder(i skiver)
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 10 g frisk ingefær
  • (finthakket)
  • 15 g smør eller olivenolie
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt koriander
  • salt og peber
  • ¾-1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
  • 1 spsk citronsaft
  • Tilbehør: 2 spsk cremefraiche og brød

  1. Svits gulerødder, løg, hvidløg og ingefær blanke i en gryde med smør og tilsæt krydderier, salt og peber.
  2. Hæld bouillonen ved og lad det simre, til gulerødderne er helt møre — ca. 20 min.
  3. Blend suppen jævn og smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Servér suppen med cremefraiche og brød.