Gullaschsuppe med kalvekød og rodfrugter
Nu kommer den tid på året, hvor lykken er sidde inden døre og nyde en herlig varm suppe, mens det rusker og regner udenfor.
4 personer
Ingredienser
- 500 g skært kalvekød i tern
- 30 g smør
- 3 løg
- 1 rød og 1 rød peberfrugt
- 4 gulerødder
- 6 kartofler
- 2 spsk. paprika, gerne edelsüss
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 l bouillon
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. friskhakket timian
- 3 spsk. tomatkoncentrat
- Tilbehør:
- græsk yoghurt og brød
- Brun kødet i gyldent smør i en stegegryde. Tag kødet op. Skær rensede peberfrugter i tern. Skær skrællede gulerødder og kartofler i tern.
- Svits grøntsager og kartofler i gryden et par min. Kom paprika og hvidløg i gryden, og svits det kort med.
- Kom kød, bouillon, spidskommen, timian og tomatkoncentrat i gryden. Lad suppen simre ca. 1 time under låg. Tjek at kødet er godt mørt.
- Server suppen med yoghurt og brød.