Gullaschsuppe med kalvekød og rodfrugter

Gullaschsuppe med kalvekød og rodfrugter

Nu kommer den tid på året, hvor lykken er sidde inden døre og nyde en herlig varm suppe, mens det rusker og regner udenfor.

4 personer

Ingredienser

  • 500 g skært kalvekød i tern
  • 30 g smør
  • 3 løg
  • 1 rød og 1 rød peberfrugt
  • 4 gulerødder
  • 6 kartofler
  • 2 spsk. paprika, gerne edelsüss
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 l bouillon
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. friskhakket timian
  • 3 spsk. tomatkoncentrat
  • Tilbehør:
  • græsk yoghurt og brød

  1. Brun kødet i gyldent smør i en stegegryde. Tag kødet op. Skær rensede peberfrugter i tern. Skær skrællede gulerødder og kartofler i tern.
  2. Svits grøntsager og kartofler i gryden et par min. Kom paprika og hvidløg i gryden, og svits det kort med.
  3. Kom kød, bouillon, spidskommen, timian og tomatkoncentrat i gryden. Lad suppen simre ca. 1 time under låg. Tjek at kødet er godt mørt.
  4. Server suppen med yoghurt og brød.