Halloween-cookies
Bag nogle skræmmende gode chokoladecookies, og pynt dem med glasur til uhyggelige ansigter.
20 stk
Total:10 minutter
Cookies:
- 125 g smør
- 100 g sukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. salt
- 1 æg (str. L)
- 180 g hvedemel
- 1¼ dl kakaopulver (50 g)
- 3 spsk. majsstivelse
- 2 æggehvider (60 g)
- 2 tsk. citronsaft
- ca. 350 g sigtet flormelis
- sort konditorfarve
Cookies:
- Pisk smør, sukker, vanilje og salt sammen med en håndmikser. Pisk ægget i.
- Sigt mel, kakao og majsstivelse sammen, og rør det i dejen, til den samler sig. Form dejen til en plade, pak den ind i film, og sæt den koldt i 1 times tid.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. ½ cm’s tykkelse. Sæt dejen i køleskabet i 10 min.
- Udstik dejen til runde kager (ca. 6 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir. Saml dejresterne, rul ud osv.
- Bag kagerne ved 180 grader i 8-10 min., til de ser tørre ud på overfladen, men stadig er lidt bløde i midten. Lad dem stå på pladen 1-2 min., før de flyttes over på en rist til afkøling.
Glasur:
- Pisk æggehviderne sammen med citronsaft, og pisk sigtet flormelis i. Tag ca. 1/5 af glasuren over i en anden skål, og farv den sort. Fyld hvid og sort glasur i hver sin sprøjtepose med meget lille tylle/hul.
- Tegn omkredsen på øjnene, og hele ansigtets omkreds med hvid glasur. Lad det tørre i 10 min.
- Fyld øjenhullerne ud med sort glasur, og fyld ansigtet ud med hvid glasur. (glat evt. glasuren med skaftet af en lille teske dyppet i varmt vand).
- Rids mund, øjenbryn og næsehuller med en tandstikker el.lign. Tegn op med sort glasur, og lad glasuren tørre i ca. 20 min. Opbevar i en kagedåse.
- Tip: Brug evt. lidt rød marmelade til at gøre dine cookies ekstra uhyggelige.
- Tip til glasuren: Du kan justere tykkelsen på glasuren med mere vand eller mere flormelis. Den må gerne være lidt tyk til at ”tegne” med og lidt tyndere til at fylde ud med.