Flot halloweenkage: Græskarkage med chokoladeganache
Den sidste aften i oktober er det Allehelgensaften eller Halloween, som den kaldes i USA. Det skal selvfølgelig fejres med en flot og festlig halloweenkage. Så her har vi bagt en græskarkage og pyntet den med appelsinglasur, chokoladeganache og små marengsspøgelser og marcipan-græskar. Den flotte græskarkage med chokoladeganache er den perfekte halloweenkage og vil helt sikkert bringe lykke til enhver halloweenfest eller fejring. Se hvordan, du bager den fine halloweenkage her:
8-10 personer
Total:2 timer 30 minutter
Arbejdstid:1 time 30 minutter
Ingredienser
Græskarkage:
- 10 g smør
- 1-2 spsk. mel
- 500 g græskar eller butternutsquash (250 g revet)
- 1 appelsin (øko)
- 1¾ dl neutral koldpresset olie (rasp eller solsikke)
- 100 g farin
- 100 g sukker
- 4 æg
- 225 g hvedemel (gerne kagemel)
- 1 spsk. bagepulver
- 1 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- ¼ tsk. stødt nelliker
- ¼ tsk. salt
Appelsinglasur:
- 50 g blødt smør
- 2 spsk. appelsinsaft
- 150 g flormelis
- orange farve (eller rød og gul)
Chokolade-ganache:
- 100 g mørk chokolade
- ¾ dl piskefløde
- 25 g blødt smør
Pynt: Marengsspøgelser
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 1 plade mørk chokolade
Pynt: Marcipan-græskar
- Lidt marcipan
- Orange farve
- Nelliker
- Evt. lidt grøn farve
Sådan bager du halloweenkagen:
- Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform (20 cm) med smør, drys den med mel, og slå det resterende mel ud af formen.
- Skær skrællen af græskarstykket (hokkaido kan bruges med skræl), og riv frugtkødet på den grove side af et rivejern. Skyl og tør appelsinen, og riv skallen fint.
- Rør olie, sukker og farin sammen, og rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt revet græskar og appelsinskal.
- Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og rør det i dejen sammen med salt.
- Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den tages ud på en rist til afkøling.
- Appelsinglasur: Pisk smør og appelsinsaft sammen, og pisk sigtet flormelis i. Skær evt. kagen til, så overfladen er flad, og smør glasuren på kagen.
- Chokolade-ganache: Hak chokoladen, og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, hæld den over chokoladen, og lad det stå i 30-60 sekunder. Rør det sammen, og rør smørret i. Hæld ganachen over kagen, så overfladen dækkes, og det drypper lidt ned ad siderne.
- Pynt med marcipangræskar: Ælt lidt marcipan sammen med orange farve, og form til små og lidt større kugler. Tryk lodrette riller i marcipanen med et træspyd. Sæt hele nelliker i som stilke, og pynt evt. med blade af grøn marcipan.
- Pynt med marengsspøgelser: Se opskriften her
De bedste opskrifter til halloween
-
Halloween pølsehorn
-
Halloween drink: Vampyr-blod
-
Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'
-
Spøgelsesboller til Halloween
-
Vafler med græskar
-
Halloweencupcakes: Edderkoppekager
-
Cupcakes til Halloween
-
Græskarsuppe i græskar
-
Halloweenkager: Spindelvævsmuffins
-
Halloweendrink: Vampyrblod
-
Halloweensnacks: Marcipangræskar
-
Halloweenkage: Spøgelseslagkage
-
Halloween: Afskårne fingre af marcipan
-
Halloweensnack: Sådan rister du de perfekte græskarkerner
-
Halloweenkage: Græskartærte med edderkoppespind