kageopskrift til halloween

Flot halloweenkage: Græskarkage med chokoladeganache

Den sidste aften i oktober er det Allehelgensaften eller Halloween, som den kaldes i USA. Det skal selvfølgelig fejres med en flot og festlig halloweenkage. Så her har vi bagt en græskarkage og pyntet den med appelsinglasur, chokoladeganache og små marengsspøgelser og marcipan-græskar. Den flotte græskarkage med chokoladeganache er den perfekte halloweenkage og vil helt sikkert bringe lykke til enhver halloweenfest eller fejring. Se hvordan, du bager den fine halloweenkage her:

8-10 personer

Total:2 timer 30 minutter

Arbeidstid:1 time 30 minutter

Ingredienser

Græskarkage:

  • 10 g smør
  • 1-2 spsk. mel
  • 500 g græskar eller butternutsquash (250 g revet)
  • 1 appelsin (øko)
  • 1¾ dl neutral koldpresset olie (rasp eller solsikke)
  • 100 g farin
  • 100 g sukker
  • 4 æg
  • 225 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt nelliker
  • ¼ tsk. salt

Appelsinglasur:

  • 50 g blødt smør
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 150 g flormelis
  • orange farve (eller rød og gul)

Chokolade-ganache:

  • 100 g mørk chokolade
  • ¾ dl piskefløde
  • 25 g blødt smør

Pynt: Marengsspøgelser

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 plade mørk chokolade

Pynt: Marcipan-græskar

  • Lidt marcipan
  • Orange farve
  • Nelliker
  • Evt. lidt grøn farve

Sådan bager du halloweenkagen:

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform (20 cm) med smør, drys den med mel, og slå det resterende mel ud af formen.
  2. Skær skrællen af græskarstykket (hokkaido kan bruges med skræl), og riv frugtkødet på den grove side af et rivejern. Skyl og tør appelsinen, og riv skallen fint.
  3. Rør olie, sukker og farin sammen, og rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt revet græskar og appelsinskal.
  4. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og rør det i dejen sammen med salt.
  5. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den tages ud på en rist til afkøling. 
  6. Appelsinglasur: Pisk smør og appelsinsaft sammen, og pisk sigtet flormelis i. Skær evt. kagen til, så overfladen er flad, og smør glasuren på kagen.
  7. Chokolade-ganache: Hak chokoladen, og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, hæld den over chokoladen, og lad det stå i 30-60 sekunder. Rør det sammen, og rør smørret i. Hæld ganachen over kagen, så overfladen dækkes, og det drypper lidt ned ad siderne.
  8. Pynt med marcipangræskar: Ælt lidt marcipan sammen med orange farve, og form til små og lidt større kugler. Tryk lodrette riller i marcipanen med et træspyd. Sæt hele nelliker i som stilke, og pynt evt. med blade af grøn marcipan.
  9. Pynt med marengsspøgelser: Se opskriften her 
  10. Flot og festlig halloweenkage 🎃