Hashbrown-vafler med stenbiderrogn

Hashbrown-vafler med stenbiderrogn

Det her er noget af det sejeste, jeg længe har lavet. Jeg blev lykkelig af at hive perfekte rodfrugtvafler ud af mit vaffeljern. De er ikke sprøde, men bløde som hvidt brød. Tilsæt mere smør, hvis du vil have dem sprøde.

2

Ingredienser

  • 1 stor persillerod
  • 1 bagekartoffel
  • 1 spsk smeltet smør
  • 2 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • lidt smeltet smør til vaffeljernet
  • TOPPING:
  • 2 kogte æg, skåret i kvarter
  • 150 g renset stenbiderrogn
  • 2-3 spsk skyr
  • 1 tsk olivenolie
  • lidt hakket rødløg
  • ½ bakke karse

Sådan gør du

  1. Skræl kartoffel og persillerod, og riv begge dele groft. Klem væden fra dem, og vend dem med smeltet smør, æg, salt og bagepulver.
  2. Pensl vaffeljernet med lidt smør. Sæt det på lav varme, hvis du har indstillinger og steg vaflerne i det varme jern. Sæt dem på rist mens du steger færdig.
  3. Anret vaflerne toppet med æg, rogn, skyr, hakket løg og karse.
  4. Server straks.
  5. TIP! Vaflerne er gode på morgenbordet, som en smuk forret (beregn da 1 per person) eller som en skøn, let ret.
PRØV OGSÅ: Svampe-fritatta