Hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum
Det er superlet at lave marengs. Prøv denne hasselnøddevariant med lækre, syrlige bær.
Ingredienser
- Kage til 6-8 personer
- Bunde:
- 4 æggehvider
- 100 g palmesukker
- ½ tsk salt
- 150 g hasselnødder, blendet eller hakket helt fint
- Fyld:
- 2 dl piskefløde
- 2 dl cremefraiche 38%
- 400 g friske bær, f.eks. jordbær, ribs, stikkelsbær og solbær
- 50 g mørk chokolade, revet.
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 150 grader varmluft. Pisk æggehvider og palmesukker og salt stift med en håndmixer eller på røremaskine. Vend hasselnødderne i æggehvidemassen, og fordel den i to cirkler på bageplader beklædt med bagepapir. Sæt pladerne i ovnen, og bag, til marengsen er sprød og let gylden, det tager ca. 40 min. Afkøl bundene helt
- Pisk fløde og creme- fraiche til skum, og kom cremen mellem og på toppen af marengsen. Pynt med bær, og riv chokolade ud over.
PRØV OGSÅ: Flødeis med vanilje og råsyltede jordbær