Opskrift på boller med havregryn

Lækre havregrynsboller

Havregryn kan bruges til meget og andet end havregrød. Her bruger vi havregrynene i lækre grovboller, der både kan bruges til morgenmad, i madpakken og som en dejlig eftermiddagssnack. Få opskriften på havregrynsboller her:

20 stk

Total:2 timer 10 minutter

Arbejdstid:1 time 50 minutter

Ingredienser

Havregrynsboller (20 stk.)

  • 5 dl lunkent vand
  • 2 dl havregryn
  • 25 g gær
  • 1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt
  • 180 g durumhvedemel
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • samt havregryn til drys

Sådan bager du havregrynsboller:

  1. Kog havregrynene i vandet 1-2 min., og afkøl det, til det er lunkent. Udrør gæren heri. Rør yoghurt, durummel, olie og salt i.
  2. Dæk til med plastfilm, og lad det stå 30 min. Rør resten af melet i, og ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve 1 time.
  3. Form en firkant 3 cm tyk af dejen. Skær 16 boller ud af dejen, og lad dem efterhæve 15 min.
  4. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys dem med havregryn.
  5. Bag dem ved 200 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.

Sådan bager du havregrynsboller:

  1. TIP: Husk at havregryn suger mere væske end mel, når du bager, så dejen til havregrynsbollerne skal være ret lind inden den første hæving.
  2. Til gengæld holder havregrynene også godt på fugten i bagværk, så disse havregrynsboller holder sig dejligt friske i længere tid end almindelige boller.
  3. Husk også, at du sagtens kan bruge en rest havregrød fra morgenmaden i dit bagværk.

Derfor er havregryn godt:

  • Havre indeholder vandopløselige kostfibre, som bidrager til at sænke indholdet af skadeligt kolesterol.
  • En portion havregryn på ca. 1 dl dækker 47 procent af dit daglige behov.

Kilde: hendes verden

Gode gryn

havregrynsboller-box.jpg

Havregryn fås grov- eller finvalsede, tørrede eller ristede, og de kan spises rå i bl.a. mysli, men også i grød, bagværk m.m. Havre er et sundt fuldkornsprodukt.