Lækre havregrynsboller
Havregryn kan bruges til meget og andet end havregrød. Her bruger vi havregrynene i lækre grovboller, der både kan bruges til morgenmad, i madpakken og som en dejlig eftermiddagssnack. Få opskriften på havregrynsboller her:
20 stk
Total:2 timer 10 minutter
Arbejdstid:1 time 50 minutter
Ingredienser
Havregrynsboller (20 stk.)
- 5 dl lunkent vand
- 2 dl havregryn
- 25 g gær
- 1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt
- 180 g durumhvedemel
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. salt
- ca. 500 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- samt havregryn til drys
Sådan bager du havregrynsboller:
- Kog havregrynene i vandet 1-2 min., og afkøl det, til det er lunkent. Udrør gæren heri. Rør yoghurt, durummel, olie og salt i.
- Dæk til med plastfilm, og lad det stå 30 min. Rør resten af melet i, og ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve 1 time.
- Form en firkant 3 cm tyk af dejen. Skær 16 boller ud af dejen, og lad dem efterhæve 15 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys dem med havregryn.
- Bag dem ved 200 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
Sådan bager du havregrynsboller:
- TIP: Husk at havregryn suger mere væske end mel, når du bager, så dejen til havregrynsbollerne skal være ret lind inden den første hæving.
- Til gengæld holder havregrynene også godt på fugten i bagværk, så disse havregrynsboller holder sig dejligt friske i længere tid end almindelige boller.
- Husk også, at du sagtens kan bruge en rest havregrød fra morgenmaden i dit bagværk.
Gode gryn
Havregryn fås grov- eller finvalsede, tørrede eller ristede, og de kan spises rå i bl.a. mysli, men også i grød, bagværk m.m. Havre er et sundt fuldkornsprodukt.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder