Helstegt svinemørbrad med svampe
De klassiske, bløde løg har fået et pift med stegte svampe, frisk rucolasalat og høvlet ost.
4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1-2 svinemørbrad (i alt 500-600 g)
- salt og peber
- 10 g smør
- olivenolie
- 500 g løg
- 500 g blandede svampe (f.eks. champignon, østershatte, shitake)
- 1 fed hvidløg
- 2 dl bouillon
- 1 bundt rucolasalat
- 1 stykke fast ost (f.eks. vesterhavsost, grana padano eller parmigiano)
Ovnkartofler:
- 1 kg kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. paprika
Sådan gør du:
- Ovnkartofler: Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i halve eller kvarter. Bland dem med olivenolie, paprika, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 min., til de er møre og sprøde.
- Afpuds mørbraden, og krydr den med salt og peber. Brun den på alle sider på en pande med smør og olie. Læg mørbraden i et ovnfast fad, og sæt den i ovnen sammen med kartoflerne i 12-18 min., til centrumstemperaturen er 62-65 grader.
- Pil løgene, og snit dem fint. Steg dem bløde i olie på mørbradpanden ved svag varme i 10-15 min.
- Tag dem af panden.
- Rens svampene, og skær store svampe i mindre stykker. Steg dem på panden i ca. 5 min. Tilsæt knust hvidløg, de bløde løg og bouillon, og kog det igennem. Tilsæt skyllet rucolasalat, og vend rundt. Smag til med salt og peber.
- Skær mørbraden i tykke skiver, og anret med svampeblandingen og høvlet ost. Giv ovnkartofler til.