Julemiddagen skal være intet mindre end perfekt. Her får du kok Pernille Skjødts opskrifter på en menu til juleaften, hvor der blevet plads til både tradition og fornyelse. Juleaften byder vi på:
Æblekompot med jordskokker
Et nyt indslag på julebordet, der spiller godt op til anden.
Syltede tranebær med appelsin
Syltede tranebær smager rigtigt godt til både andesteg, gås og kalkun.
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
En skøn sprød, syrlig og sød salat til andestegen juleaften.
Andesteg med timiansky
Den gode juleand lavet helt fra bunden med vidunderlig sovs til.
Brunede kartofler
En klassiker, der stiller krav til kokkens opmærksomhed.
Risalamande med kirsebærsauce
En dejlig klassiker, helt traditionelt som jeg plejer at lave den hvert år. Kirsebærsaucen er krydret med lidt appelsinskal og kanel. Det klæder kirsebærrene godt.
Pernille Skjødt
Hjemme hos Pernille er andesteg det faste indslag juleaften. Tilbehøret varierer lidt fra år til år med forskellige salater og kompotter, som du kan prøve her. Helt traditionelt afsluttes julemiddagen med risalamande. Og så skal der tændes lys, synges, danses, pakkes gaver op og spises en masse skøn konfekt.
Her er opskrifterne til din julemiddag
SE OGSÅ: Her er julens bedste vine