Opskrifter til julemiddag

Stressfri julemiddag: Her er opskrifterne til din juleaften

Traditionen tro får du her vores bud på julemiddagen. Kokken Pernille Skjødt er gået i køkkenet og giver dig her opskriften på en stressfri julemiddag.

Julemiddagen skal være intet mindre end perfekt. Her får du kok Pernille Skjødts opskrifter på en menu til juleaften, hvor der blevet plads til både tradition og fornyelse. Juleaften byder vi på:

Æblekompot med jordskokker

Et nyt indslag på julebordet, der spiller godt op til anden.

Syltede tranebær med appelsin

Syltede tranebær smager rigtigt godt til både andesteg, gås og kalkun.

Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler

En skøn sprød, syrlig og sød salat til andestegen juleaften.

Andesteg med timiansky

Den gode juleand lavet helt fra bunden med vidunderlig sovs til.

Brunede kartofler

En klassiker, der stiller krav til kokkens opmærksomhed.

Risalamande med kirsebærsauce

En dejlig klassiker, helt traditionelt som jeg plejer at lave den hvert år. Kirsebærsaucen er krydret med lidt appelsinskal og kanel. Det klæder kirsebærrene godt.

Pernille Skjødt

Hjemme hos Pernille er andesteg det faste indslag juleaften. Tilbehøret varierer lidt fra år til år med forskellige salater og kompotter, som du kan prøve her. Helt traditionelt afsluttes julemiddagen med risalamande. Og så skal der tændes lys, synges, danses, pakkes gaver op og spises en masse skøn konfekt.

SE OGSÅ: Her er julens bedste vine