Boller uden gær: Hindbærboller med hvid chokolade

Hindbærboller med hvid chokolade

Lækre boller til eftermiddagsteen - du kan bage disse boller på ingen tid, da de ikke skal hæve. Du laver dejen med bagepulver og 1-2-3 er der nybagte boller til alle. Få opskriften på de lækre hindbærboller uden gær her:

10-12 stk. hindbærboller med hvid chokolade

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 450 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 g mandelmel eller blendede mandler
  • ½ tsk. salt
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl kærnemælk
  • Desuden:
  • 100 g hakket hvid chokolade
  • 75 g hindbær
  • Pynt: 1 sammenpisket æg og 3-4 spsk. mandelflager samt 2 spsk. alm. sukker
  • Tilbehør: smør eller flødeost og friske hindbær

Sådan bager du hindbærboller med hvid chokolade

  1. Sigt hvedemel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt mandelmel og salt. Smuldr smørret i blandingen.
  2. Kom sukkeret i. Rør mælk og kærnemælk i. Kom chokolade og skyllede, afdryppede hindbær i dejen.
  3. Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord.
  4. Rul dejen ud til en plade på 2½ cm’s tykkelse. Udstik 10-12 cirkler på ca. 8 cm i diameter med en udstikkerform eller et glas.
  5. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med mandelflager og sukker.
  7. Bag dem ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
  8. Server gerne bollerne lune og med smør eller flødeost og hindbær til.

TIP

Boller bagt med bagepulver smager bedst samme dag, de er bagt. Har du nogen tilovers, så lun dem på brødristeren eller i ovnen før servering.