Hindbærboller med hvid chokolade
Lækre boller til eftermiddagsteen - du kan bage disse boller på ingen tid, da de ikke skal hæve. Du laver dejen med bagepulver og 1-2-3 er der nybagte boller til alle. Få opskriften på de lækre hindbærboller uden gær her:
10-12 stk. hindbærboller med hvid chokolade
Total:30 minutter
Ingredienser
- 450 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 50 g mandelmel eller blendede mandler
- ½ tsk. salt
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1½ dl mælk
- 1½ dl kærnemælk
- Desuden:
- 100 g hakket hvid chokolade
- 75 g hindbær
- Pynt: 1 sammenpisket æg og 3-4 spsk. mandelflager samt 2 spsk. alm. sukker
- Tilbehør: smør eller flødeost og friske hindbær
Sådan bager du hindbærboller med hvid chokolade
- Sigt hvedemel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt mandelmel og salt. Smuldr smørret i blandingen.
- Kom sukkeret i. Rør mælk og kærnemælk i. Kom chokolade og skyllede, afdryppede hindbær i dejen.
- Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud til en plade på 2½ cm’s tykkelse. Udstik 10-12 cirkler på ca. 8 cm i diameter med en udstikkerform eller et glas.
- Læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med mandelflager og sukker.
- Bag dem ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
- Server gerne bollerne lune og med smør eller flødeost og hindbær til.