Hindbærgrød med fløde

Hindbærgrød med fløde og letknuste kager

Brug sommerens søde hindbær til en fløjlsblød grød med fløde på toppen. Laver du grøden om vinteren, kan du sagtens bruge frosne hindbær.

Hindbærgrød med fløde til 4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 500 g hindbær
  • 3½ dl vand
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 dl koldt vand
  • Desuden:
  • 75 g hindbær
  • 75 g ribs
  • 75 g solbær
  • Tilbehør: smuldrede myslikager (se herunder), fløde eller mælk
  • Myslikager
  • (20 stk.)
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. sirup
  • 1 lille æg
  • 125 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 120 g havregryn
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 50 g tørrede tyttebær eller
  • grofthakkede tørrede tranebær
  • ¾ tsk. natron
  • 75 g hakket hvid chokolade

Sådan laver du hindbærgrød med fløde og letknuste kager

  1. 1. Rens hindbærrene, og kog dem i vandet 5-10 min. Tilsæt sukkeret. Kog op under omrøring, til sukkeret er opløst. Smag evt. til med lidt ekstra sukker. Tag gryden fra varmen. Udrør kartoffelmelet i vand, og rør det i. Grøden må ikke koge, efter at kartoffelmelet er tilsat, så bliver den ”lang”.
  2. 2. Kom grøden i en skål, og drys med lidt sukker. Afkøl grøden. Server grøden pyntet med smuldrede myslikager samt friske og skyllede bær. Giv fløde eller mælk til.
  3. Sådan laver du myslikager
  4. 1. Pisk smør, sukker og sirup godt sammen med en håndmikser. Pisk ægget i ca. 1 min. Kom hvedemel, salt, vanilje-sukker, havregryn, mandler, tørrede tyttebær og natron i. Pisk ca. 2 min. Rør chokoladestykker i.
  5. 2. Fordel dejen i cirkler, ca. 7 cm i diameter, på bagepapir. Der skal være god afstand mellem kagerne, da de flyder lidt ud, så du får brug for et par bageplader.
  6. 3. Bag kagerne ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 15 min. Bages evt. lidt længere for ekstra sprødhed.

TIP

Du kan jævne hindbærgrøden med 2 spsk. majsstivelse i stedet for kartoffelmel. Det skal udrøres i koldt vand og røres i den kogende grød. Lad grøden småkoge ca. 1 min. under omrøring, efter at majsstivelsen er kommet i.