Smukke hindbærtræstammer
Når foråret spirer frem, er der intet bedre end at bage flotte og friske kager! Prøv denne opskrift på de lækreste hindbærtræstammer med den smukkeste hindbærstøv på.
12-14 stk.
Ingredienser
- 200 g kage, gerne en rest chokoladekage
- 75 g hakket mørk chokolade
- 75 g marcipan
- 2 spsk. hindbærmarmelade
- 2-3 spsk. mørk rom
- 300 g marcipan
- 100 g hakket hvid chokolade evt. lidt hindbærstøv, se f.eks: millmortar.com
Sådan gør du:
- Smuldr kagen i en skål. Smelt chokoladen, og rør den i. Tilsæt også revet marcipan, hindbærmarmelade og rom.
- Rør det til en ensartet masse. Du kan også mikse det sammen i en foodprocesser.
- Afkøl massen i køleskabet. Rul den til en pølse ca. 2½ cm i diameter. Udrul marcipanen, og pak pølsen ind i det. Skær pølsen i stykker af 7 cm.
- Smelt ⅔ af chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af chokoladen i, til det er smeltet.
- Dyp kageenderne i den smeltede chokolade. Lad chokoladen stivne. Drys evt. lidt hindbærstøv over kagerne ved servering. Opbevar kagerne tildækket i køleskab, hvor de kan holde sig 3-4 dage.