Hindbær-Charlotte i glas

Hindbær-Charlotte i glas

Prøv denne lækre og anderledes variation af Charlotte Royale.

(8 personer)

Ingredienser

  • Hindbær-charlotte i glas
  • Sværhedsgrad: Middel
  • Tidsforbrug: 2 timer, heraf arbejdstid: 1 timer
  • Rouladebund:
  • 3 mellemstore æg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • Fyld:
  • 2-3 dl hindbærmarmelade
  • Vaniljecreme:
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 3 dl fløde 9 %
  • korn af 1 stang vanilje
  • Desuden:
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 1 1⁄2 dl piskefløde
  • ca. 200 g friske bær, f.eks. hindbær og ribs

  1. Roulade:Pisk æg og sukker luftigtmed en håndmikser. Bland mel,vaniljesukker og bagepulver, ogsi det ned i æggeblandingen.Bland det hele sammen.
  2. Smør et stykke bagepapirmed smør, og smør dejen udi en firkant på 30 x 40 cm.Bag rouladen i ovnen ved 200gr. i 8 min.
  3. Drys sukker på etandet stykke bagepapir. Lægrouladen herpå med oversidennedad. Fjern det første stykkebagepapir.
  4. Smør marmeladen på. Rulsammen til en roulade, menskagen stadig er lun.
  5. Vaniljecreme:Kom ingredienserne til cremeni en gryde, og pisk demsammen. Varm cremen op, tilden bobler. Den udskrabedevaniljestang koges med.
  6. Kom cremen i en skål, ogdrys med sukker. Afkøl cremenog tag vaniljestangen op. Piskde 2 dl fløde til skum, og venddet i cremen.
  7. Fordel cremen i 8 glas. Skærrouladen i skiver, og kom 2 skiveri hvert glas.
  8. Pisk fløden tilskum, og pynt med det på toppenaf desserterne. Fordel lidtbær i hvert glas.