Hindbær-Charlotte i glas
Prøv denne lækre og anderledes variation af Charlotte Royale.
(8 personer)
Ingredienser
- Hindbær-charlotte i glas
- Sværhedsgrad: Middel
- Tidsforbrug: 2 timer, heraf arbejdstid: 1 timer
- Rouladebund:
- 3 mellemstore æg
- 120 g sukker
- 120 g hvedemel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- Fyld:
- 2-3 dl hindbærmarmelade
- Vaniljecreme:
- 2 æggeblommer
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 3 dl fløde 9 %
- korn af 1 stang vanilje
- Desuden:
- 2 dl piskefløde
- Pynt:
- 1 1⁄2 dl piskefløde
- ca. 200 g friske bær, f.eks. hindbær og ribs
- Roulade:Pisk æg og sukker luftigtmed en håndmikser. Bland mel,vaniljesukker og bagepulver, ogsi det ned i æggeblandingen.Bland det hele sammen.
- Smør et stykke bagepapirmed smør, og smør dejen udi en firkant på 30 x 40 cm.Bag rouladen i ovnen ved 200gr. i 8 min.
- Drys sukker på etandet stykke bagepapir. Lægrouladen herpå med oversidennedad. Fjern det første stykkebagepapir.
- Smør marmeladen på. Rulsammen til en roulade, menskagen stadig er lun.
- Vaniljecreme:Kom ingredienserne til cremeni en gryde, og pisk demsammen. Varm cremen op, tilden bobler. Den udskrabedevaniljestang koges med.
- Kom cremen i en skål, ogdrys med sukker. Afkøl cremenog tag vaniljestangen op. Piskde 2 dl fløde til skum, og venddet i cremen.
- Fordel cremen i 8 glas. Skærrouladen i skiver, og kom 2 skiveri hvert glas.
- Pisk fløden tilskum, og pynt med det på toppenaf desserterne. Fordel lidtbær i hvert glas.