Hindbær-dadel-banan softice
Kokken Umahro Cadogan fortæller itillægget "Julemad" med denne uges ALT for damerne (nr. 49 - 2011)om sine juletraditioner, der bl.a. omfatter softicen her i stedet for risalmande.Den er umådeligt nem at lave og ufattelig velsmagende – og sund. Og så tager denkun 10 minutter at lave.
4 personer
300 g frosne hindbær (eller jordbær)
150 g dadler uden sten
1 banan, uden skræl
½ dl kokosmælk
1 knsp vaniljepulver
½ tsk stødt kanel
evt. ½ tsk stødt kardemomme
evt. ½ økologisk citron eller appelsin, friskpresset saft og fintreven skræl heraf
Kør samtlige ingredienser i en kraftig foodprocessor i et par minutter, til du har en tyk is med lidt grov konsistens. Servér med det samme.
TIP! Isen skal helst spises med det samme, men kan godt holde sig et par timer på køl. Den kan dog ikke fryses, for så krystalliserer softicen.
Kokken Umahro Cadogan og kæresten Lone Rasmussen hygger i køkkenet.