Hindbær-syllabub med sprøde timiankiks
Syllabub er en klassisk engelsk dessert, de er vanvittig nem at trylle frem, og smager som en drøm. De sprøde kiks med den karakteristiske smag af frisk timian, er et fornemt tilbehør til den lette, bløde syrligsøde dessert.
6
Ingredienser
- Ca. 200 g friske hindbær
- 75 g sukker
- 4 dl piskefløde
- 2 dl rivesalte eller anden ikke for tung dessertvin
- Timiankiks:
- 250 g hvedemel
- 50 g kartoffelmel
- 150 g koldt smør skåret i tern.
- 100 g flormelis
- 2-3 spsk frisk hakket timian uden stængler.
Sådan laver du hindbær-syllabub:
- Timiankiks: Skær smørret i tern, og sæt det i fryseren i fem min. Bland mel, flormelis, kartoffelmel og timian, og tilsæt derefter smørret. Saml dejen sammen til den er ensartet, men ælt den ikke mere. Ellers kan kagerne miste deres lethed. Rul dejen til en pølse på ca 5 cm tykkelse og læg den i fryseren i ca. et kvarter. Tænd ovnen på 200 grader og skær dem kolde kiksedej ud i tynde skiver, på omkring 3 mm tykkelse. Anbring timiankiksene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10-12 min, indtil de er let lysebrune i kanten. Lad dem afkøle på en rist.
- Anbring hindbærrene i en skål og drys sukkeret over. Brug bagsiden af en ske til at mase bærrene let sammen med sukkeret. Pisk fløden til meget let skum, og tilsæt den søde vin i en stråle, mens du pisker langsomt indtil massen er som blødt luftigt skum. Vend forsigtigt med bærrene og anret desserten i dekorative skåle eller glas. Sæt på køl et par timer før den serveres med de sprøde timiankiks til.
- Prøv også jordbærgranita med mynte