Hindbærclafoutis med mandler
Clafoutis er en fransk dessertkage, som normalt laves med kirsebær, men den smager også skønt med hindbær og mandler.
8 personer
Ingredienser
- 10 g smør
- 2 spsk. sukker
- 3 æg
- 150 g sukker
- 1 dl hvedemel
- 1 knsp. salt
- 100 g smuttede fntmalede mandler
- 2 dl sødmælk
- 300 g hindbær
- 2 spsk. Grand Marnier eller appelsinsaft
- Pynt:
- formelis
- Tilbehør:
- flødeskum eller vaniljeis
- Smør et tærtefad (24 cm i diameter) med de 10 g smør, og drys 2 spsk. sukker i formen.
- Pisk æggene luftige. Pisk sukkeret i. Kom hvedemel, salt, fntmalede mandler og mælk i. Lad dejen hvile 30 min.
- Skyl og afdryp hindbærrene. Fordel dem i bunden af fadet. Hæld dejen over. Bag dessert-kagen i ovnen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Dryp Grand Marnier over.
- Pynt med et drys formelis, og server den lun med fødeskum eller vaniljeis til.