Hindbærclafoutis med mandler

Hindbærclafoutis med mandler

Clafoutis er en fransk dessertkage, som normalt laves med kirsebær, men den smager også skønt med hindbær og mandler.

8 personer

Ingredienser

  • 10 g smør
  • 2 spsk. sukker
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 dl hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 100 g smuttede fntmalede mandler
  • 2 dl sødmælk
  • 300 g hindbær
  • 2 spsk. Grand Marnier eller appelsinsaft
  • Pynt:
  • formelis
  • Tilbehør:
  • flødeskum eller vaniljeis

  1. Smør et tærtefad (24 cm i diameter) med de 10 g smør, og drys 2 spsk. sukker i formen.
  2. Pisk æggene luftige. Pisk sukkeret i. Kom hvedemel, salt, fntmalede mandler og mælk i. Lad dejen hvile 30 min.
  3. Skyl og afdryp hindbærrene. Fordel dem i bunden af fadet. Hæld dejen over. Bag dessert-kagen i ovnen ved 175 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Dryp Grand Marnier over.
  4. Pynt med et drys formelis, og server den lun med fødeskum eller vaniljeis til.