Hjemmebagte æbleboller med chokolade og mandler
Til de nybagte æbleboller med chokolade og mandler kan du servere en lakridssmør. Det smager himmelsk...
ÆBLEBOLLER MED CHOKOLADE OG MANDLER
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(14 stk.)
5 dl vand
50 g gær
1 dl koldpresset rapsolie
1 spsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
300 g groft speltmel
500 g hvedemel
Efter hævning:
2 æg
200 g revne æbler
100 g mørk chokolade
1 æg til pensling
30 g mandelflager
1. Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, sukker, krydderier og speltmel. Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
2. Kom æg, revne æbler og hakket chokolade i dejen, og ælt den godt. Dejen skal være klistret.
3. Fordel dejen – gerne lidt skødesløst – i ca. 14 stykker på to bageplader med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
4. Tryk forsigtigt bollerne lidt flade med hånden. Pensl med sammenpisket æg, og drys med mandelflager. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15 min.
TIP
Server med lakridssmør Rør 75 gram smør med 2 tsk. lakridspulver, og læg på køl. Server til de nybagte æbleboller.tikke sandwichboller
► SE OGSÅ: Morgenbrød med æble, kanel og marcipan
► SE OGSÅ: Brunsvigerboller
► SE OGSÅ: Rustikke sandwichboller