Hjemmebagte bagels
Bagels får deres lækre konsistens af kogningen. En god bagel er sprød udenpå og lidt sej inden i. Spises traditionelt med flødeost og røget laks.
4
Ingredienser
- Til 8 stk
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 tsk sukker
- 1½ tsk groft salt
- 425-450 g hvedemel
- olie
- evt ½ dl blandede sesamfrø og birkes
Sådan laver du bagels:
- Rør gæren ud i vandet, og tilsæt sukker. Lad det stå 10 minutter, til det begynder at skumme lidt i overfladen. Tilsæt salt, og ælt hvedemelet i, til du har en fast, men elastisk dej. Kom dejen i en skål smurt med olie, dæk med plastikfolie og lad dejen hæve i 1½ time på køkkenbordet.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og slå den let sammen. Del dejen i 8 lige store stykker, og tril hvert stykke til en kugle. Dyp din tommelfinger i lidt mel, og bor den så gennem midten af hver dejkugle. Træk lidt ud i dejen, så du får lavet et ordentligt Bagel-hul, det skal udgøre ca. en tredjedel af bagelens samlede bredde. Læg dine bagels på en bageplade med bagepapir, der er penslet med lidt olie, og lad dem hæve i 30 minutter.
- Varm en stor gryde med vand op til kogepunktet. Kom 2-3 bagels i vandet ad gangen, og lad dem simre i 4-5 minutter – det må ikke bulderkoge. Vend dem halvvejs. Tag dem op med en hulske, dyp den ene side i sesamfrø og birkes, og læg dem tilbage på bagepladen.
- Bag nu dine bagels i ca. 25 minutter ved 200 grader.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter