Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte bagels

Bagels får deres lækre konsistens af kogningen. En god bagel er sprød udenpå og lidt sej inden i. Spises traditionelt med flødeost og røget laks.

4

Ingredienser

  • Til 8 stk
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 425-450 g hvedemel
  • olie
  • evt ½ dl blandede sesamfrø og birkes

Sådan laver du bagels:

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt sukker. Lad det stå 10 minutter, til det begynder at skumme lidt i overfladen. Tilsæt salt, og ælt hvedemelet i, til du har en fast, men elastisk dej. Kom dejen i en skål smurt med olie, dæk med plastikfolie og lad dejen hæve i 1½ time på køkkenbordet. 
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og slå den let sammen. Del dejen i 8 lige store stykker, og tril hvert stykke til en kugle. Dyp din tommelfinger i lidt mel, og bor den så gennem midten af hver dejkugle. Træk lidt ud i dejen, så du får lavet et ordentligt Bagel-hul, det skal udgøre ca. en tredjedel af bagelens samlede bredde. Læg dine bagels på en bageplade med bagepapir, der er penslet med lidt olie, og lad dem hæve i 30 minutter.
  3. Varm en stor gryde med vand op til kogepunktet. Kom 2-3 bagels i vandet ad gangen, og lad dem simre i 4-5 minutter – det må ikke bulderkoge. Vend dem halvvejs. Tag dem op med en hulske, dyp den ene side i sesamfrø og birkes, og læg dem tilbage på bagepladen.
  4. Bag nu dine bagels i ca. 25 minutter ved 200 grader.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Tip:

I bagelbutikkerne i New York er der altid et kæmpe udvalg af "spreads" – det salte eller søde smørrelse, du kommer i midten. F.eks. flødeost, rørt med krydderier og hakket grønt.