Hjemmebagte pizzaslices
Skal det være smart, så skær den hjemmebagte pizza i fine stykker, præcis som de gør på fastfood-restauranterne.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Tilberedningstid: 45 min. inkl. hævning
- De ubagte pizzaer er fryse-egnede
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 200 g hvedemel
- 200 g durummel
- 1 dåse flåede tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 lille (70 g) dåse konc. tomatpuré
- ¼ tsk salt
- 250 g frisk mozzarella
- 250 g champignoner (i skiver)
- 2 røde snackpeberfrugter (i tynde ringe)
- 100 g pepperoni eller chorizopølse (i skiver)
- 2 tsk tørret oregano
- 1 stort salathoved
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk vin- eller balsamicoeddike
- salt og peber
- frisk basilikum til pynt
- Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt saltog de to slags mel ogælt dejen grundigt, tilden er fast og glat. Laddejen hæve til dobbelt størrelse.
- Blend tomater medhvidløg, tomatpuré og salt. Riv mozzarellaen på den grove side af rivejernet. Varm ovnen op til 230 grader varmluft.
- Del dejen i to. Rul hver dej ud til en stor firkant i bagepladens størrelse. Læg de to pizzaerpå bagepapir på hver sin bageplade.
- Smør tomatsovsen ud på begge pizzaer – helt ud til kanten. Fordel champignoner,peberfrugterog pølse jævnt over pizzaerne. Drys med reven mozzarella og oregano. Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 min., til ostener smeltet, og pizza-bundene er lysebrune i kanten.
- Skyl og tør salatengrundigt. Bryd den i store stykker. Bland olie og eddike sammen og vend dressingen grundigt med salateni en stor skål. Smag tilmed salt og peber.
- Skær eller klip pizzaen i store stykker, pynt med basilikumblade og servér salaten til.