Hjemmebagte pizzaslices

Hjemmebagte pizzaslices

Skal det være smart, så skær den hjemmebagte pizza i fine stykker, præcis som de gør på fastfood-restauranterne.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Tilberedningstid: 45 min. inkl. hævning
  • De ubagte pizzaer er fryse-egnede
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 200 g durummel
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille (70 g) dåse konc. tomatpuré
  • ¼ tsk salt
  • 250 g frisk mozzarella
  • 250 g champignoner (i skiver)
  • 2 røde snackpeberfrugter (i tynde ringe)
  • 100 g pepperoni eller chorizopølse (i skiver)
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 stort salathoved
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk vin- eller balsamicoeddike
  • salt og peber
  • frisk basilikum til pynt

  1. Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt saltog de to slags mel ogælt dejen grundigt, tilden er fast og glat. Laddejen hæve til dobbelt størrelse.
  2. Blend tomater medhvidløg, tomatpuré og salt. Riv mozzarellaen på den grove side af rivejernet. Varm ovnen op til 230 grader varmluft.
  3. Del dejen i to. Rul hver dej ud til en stor firkant i bagepladens størrelse. Læg de to pizzaerpå bagepapir på hver sin bageplade.
  4. Smør tomatsovsen ud på begge pizzaer – helt ud til kanten. Fordel champignoner,peberfrugterog pølse jævnt over pizzaerne. Drys med reven mozzarella og oregano. Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 min., til ostener smeltet, og pizza-bundene er lysebrune i kanten.
  5. Skyl og tør salatengrundigt. Bryd den i store stykker. Bland olie og eddike sammen og vend dressingen grundigt med salateni en stor skål. Smag tilmed salt og peber.
  6. Skær eller klip pizzaen i store stykker, pynt med basilikumblade og servér salaten til.