opskrift på hjemmelavede flødeboller

Lækre, nemme juleflødeboller

Flødeboller er skumfiduser er sjove og anderledes julegodter. Tag børn og børnebørn med i køkkenet og lav jeres eget sjove slik.

15 - ikke fryse-egnede

Total:55 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke runde kiks med chokolade (f.eks. Chokomarie)
  • ½ dl æggehvider (pasteuriserede)
  • ½ dl sukker
  • ¾ dl vand (eller bærsaft)
  • ¾ dl sukker
  • 250 g mørk chokolade (eller hvid)
  • Pynt: kokosmel eller frysetørrede bær

  1. Læg kiksene på et fad med chokoladesiden opad.
  2. Pisk æggehviderne til blødt skum og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til massen bliver blank.
  3. Kog vand eller saft og sukker til 122-124 grader (brug sukkertermometer eller dryp 1 tsk af massen i en skål med iskoldt vand – den skal danne en sej kugle).
  4. Pisk den kogende sirup i æggehvidemassen lidt ad gangen og pisk, til massen er afkølet. Fyld den i en sprøjtepose og sæt den som toppe på chokoladekiksene.
  5. Sæt dem i fryseren i 20 min. Smelt eller temperér chokoladen. (Se længere nede, hvordan du gør)
  6. Overhæld flødebollerne med chokolade og sørg for, at chokoladen dækker skummet fuldstændig. Stil dem på et fad, drys med pynt og lad dem stivne ved stuetemperatur. Opbevar i en kagedåse.

Tip!

Overskydende chokolade kan gemmes og tempereres igen til konfekt eller bruges i en chokoladekage.

Temperering af chokolade

Når man skal bruge chokolade til overtræk, får man det bedste resultat ved at temperere chokoladen og bruge et termometer:

  • Smelt ¾ af den hakkede chokolade i en skål over vandbad og pas på, at chokoladen ikke bliver mere end 45 grader varm (hvid og lys ckokolade maks. 40 grader).
  • Tag skålen op, tilsæt den sidste fjerdel af chokoladen og lad det smelte.
  • Afkøl under omrøring til 28 grader (stil evt. skålen i et koldt vandbad) og varm så stille op igen til 31-32 grader.
  • Så er chokoladen klar til brug.