Hjemmelavede luksus træstammer

Hjemmelavede luksus træstammer

Den klassiske træstamme er superlækker og slet ikke svær at lave selv. Se her, hvordan du laver træstammer derhjemme.

Ca. 12 stk. træstammer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Tid: ca. 45 min. plus tid til afkøling
  • 200 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • 2 spsk. romessens
  • 100 g fintrevet marcipan
  • Overtræk:
  • 200 g groftrevet marcipan
  • 100 g flormelis
  • 25 g glukosesirup
  • 100 g mørk chokolade 

Sådan laver du træstammer

  1. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smør, fløde og romessens i den smeltede chokolade, og tilsæt fintrevet marcipan. Sæt massen tildækket i køleskabet i et par timer.
  2. Form 12 træstammer af massen. Den er klistret, men form den, så godt du kan. Stil træstammerne på køl et par timer, til massen er hård.
  3. Kom marcipan, flormelis og glukose i en skål, og rør sammen med en håndmiker med dejkroge til en ensartet konsistens. Rul marcipanmassen ud på et bord drysset med lidt flormelis. Skær den ud i passende stykker, og rul den om træstammerne.
  4. Hak chokoladen, og smelt i en skål over vandbad. Dyp enderne af hver træstamme i chokolade, og lad den størkne. Opbevar træstammerne på køl.