Hjemmelavede luksus træstammer
Den klassiske træstamme er superlækker og slet ikke svær at lave selv. Se her, hvordan du laver træstammer derhjemme.
Ca. 12 stk. træstammer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Tid: ca. 45 min. plus tid til afkøling
- 200 g mørk chokolade
- 25 g smør
- ½ dl piskefløde
- 2 spsk. romessens
- 100 g fintrevet marcipan
- Overtræk:
- 200 g groftrevet marcipan
- 100 g flormelis
- 25 g glukosesirup
- 100 g mørk chokolade
Sådan laver du træstammer
- Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smør, fløde og romessens i den smeltede chokolade, og tilsæt fintrevet marcipan. Sæt massen tildækket i køleskabet i et par timer.
- Form 12 træstammer af massen. Den er klistret, men form den, så godt du kan. Stil træstammerne på køl et par timer, til massen er hård.
- Kom marcipan, flormelis og glukose i en skål, og rør sammen med en håndmiker med dejkroge til en ensartet konsistens. Rul marcipanmassen ud på et bord drysset med lidt flormelis. Skær den ud i passende stykker, og rul den om træstammerne.
- Hak chokoladen, og smelt i en skål over vandbad. Dyp enderne af hver træstamme i chokolade, og lad den størkne. Opbevar træstammerne på køl.