Hjemmelavet pizza med peperoni og kartofler
Let og lækker aftensmad.
4 pizzaer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: 20 min. (pr. plade)
- 4 pizzabunde (færdigkøbte)
- Tomatsovs:
- 1 lille løg
- 1 gulerod
- 1 stilk bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 1 ds. hakkede flåede tomater
- 1 tsk. oregano
- salt og peber
- Fyld:
- 2 kartofler (mellemstore)
- 100 g peperonipølse (eller chorizopølse)
- 150 g pizzaost
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 spsk. olivenolie
- Sovs:Pil løget, og skær det i terninger. Skær gulerod og bladselleri i meget fine terninger. Hak hvid-løgsfeddene.
- Kom alle ingredienserne til sovsen i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 min. til tyktflydende konsistens. Rør jævnligt i gryden.
- Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, evt. på en mandolin.
- Fordél tomatsovsen over pizzabundene. Fordél kartoffelskiver og peperoni over. Drys revet ost og oregano over, og dryp med olie.
- Bag pizzaerne ved 225 grader på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Lav 2 pizzaer ad gangen, og servér dem rygende varme.