Ravioli - sådan laver du hjemmelavet ravioli

Sådan laver du hjemmelavet ravioli - uden en pastamaskine

Du kan sagtens lave hjemmelavet pasta, selvom du ikke har en pastamaskine, bare du sørger for at rulle dejen tyndt ud. Her laver vi hjemmelavet ravioli med fyld af spinat og ricotta.

Hjemmelavet ravioli

Tid: 30 min. plus hviletid

(4 pers.)

100 g durumhvede

100 g italiensk hvedemel

2 æg

3 spsk. olivenolie

½ tsk. salt

50 g frisk babyspinat

100 g ricotta

salt og peber

100 g smør

1 bundt salvie

1. Hæld de to slags mel i en stor flad skål. Lav en fordybning i midten. Kom æg, olie og salt i fordybningen, og arbejd forsigtigt dejen sammen, indtil den slipper skålen. Sæt dejen på køl i ca. 1 time.

2. Skyl spinaten, og slyng den tør. Damp den i den smule vand, som hænger ved. Afdryp, og rør spinat med ricotta. Krydr med salt og peber.

3. Rul pastaen tyndt ud på et meldrysset bord. Fold den derefter sammen mod midten. Rul dejen ud igen, og gentag processen 4-5 gange. Til sidst rulles dejen ud til et aflangt stykke.

4. Fordel fyldet på pastapladen – ca. 1 tsk. med 3-4 cm’s mellemrum. Pensl med vand mellem fyldet og i kanterne.

5. Fold pastaen sammen. Brug fingrene til at adskille fyldet. Skær raviolien ud, og tryk en gaffel let rundt i kanten.


6. Kog raviolien i ca. 4 min., til den popper op i overfladen af gryden.

7. Rist salvie i lidt olie på en pande, til bladene er sprøde.

8. Smelt smørret i en gryde, til det bruser, bliver brunt, og vallen har lagt sig på bunden, og smørret dufter karamelagtigt. Server ravioli med brunet smør og salvie.

TIP

Du kan også skære pastaen ud til f.eks. fettuccini.


► SE OGSÅ: Perfekt hjemmelavet bearnaise

► SE OGSÅ: Hjemmerørt mayonaisse

► SE OGSÅ: Hjemmelavet luftig chokolademousse