Perfekt hjemmelavet bearnaise
Bearnaise skiller let, da den er ekstrem temperaturfølsom, så her gælder det om at undgå for høj varme. Se hvordan, du laver en perfekt hjemmelavet bearnaise her.
Tid: ca. 15 min.
(2 ½ dl sauce)
175 g smør
2 skalotteløg
3 spsk. finthakket estragon
3 spsk. vineddike
3 spsk. hvidvin
1 spsk. vand
4 æggeblommer
1. Smelt smørret. Fjern skummet fra overfladen med en ske. Afkøl smørret.
2. Hak skalotteløgene fint, og kom dem i en lille gryde sammen med estragon, vineddike og vin. Kog op, til eddiken er fordampet. Tilsæt vand for afkøling.
3. Kom nu æggeblommer i essensen, og pisk under svag varme, til det begynder at tykne. Pisk i ca. 4 minutter.
4. Spæd til med det lunkne smør – lidt ad gangen – og pisk, mens saucen tykner under meget svag varme. Server bearnaisen som ledsager til en god bøf og gerne med hjemmelavede fritter.
► SE OGSÅ: Hjemmelavet ravioli
► SE OGSÅ: Hjemmerørt mayonaisse
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller
► SE OGSÅ: Hjemmelavet luftig chokolademousse