Hjemmelavet whiskysauce
En lækker og hjemmelavet whiskysauce. Perfekt til en god bøf, oksesteg og koteletter.
4 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 1 lille fed hvidløg
- 1 tsk. friskhakket timian
- 25 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 2 dl oksefond eller brug en god bouillon
- ½ dl whisky
- 200 g cremefraiche 38 %
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak løget. Hak hvidløgsfeddet meget fint. Svits løg og hvidløg i smør, til det er letgyldent.
- Tilsæt timian og hvedemelet. Tilsæt kogende fond lidt ad gangen under piskning.
- Kog saucen op, og lad den simre ca. 5 min. under omrøring.
- Pisk whisky og cremefraiche i. Varm kort igennem.
- Smag til med salt og peber.