Hjemmelavet whiskysauce

Hjemmelavet whiskysauce

En lækker og hjemmelavet whiskysauce. Perfekt til en god bøf, oksesteg og koteletter.

4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 tsk. friskhakket timian
  • 25 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 dl oksefond eller brug en god bouillon
  • ½ dl whisky
  • 200 g cremefraiche 38 %
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Hak løget. Hak hvidløgsfeddet meget fint. Svits løg og hvidløg i smør, til det er letgyldent.
  2. Tilsæt timian og hvedemelet. Tilsæt kogende fond lidt ad gangen under piskning.
  3. Kog saucen op, og lad den simre ca. 5 min. under omrøring.
  4. Pisk whisky og cremefraiche i. Varm kort igennem.
  5. Smag til med salt og peber.