Hjemmelavet nougatis med chokoladesauce
Ingredienser
- Hård nougat:
- 100 g hakkede hasselnødder el. mandler
- 100 g flormelis
- Parfait:
- 6 past. æggeblommer (3 bægre)
- 90 g sukker
- korn af 1 vaniljestang
- ½ l piskefløde
- Tilbehør:
- jordbær og melon
- Nem chokoladesauce (4 pers.):
- 1 dl vand
- ½ dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
- Rist nødderne på en tør pande. Smeltflormelis i en tykbundet gryde, til det ergyldent, og kom de lune nødder i. Smørmassen ud på bagepapir på en bageplade.Når den er stivnet, knuses den f.eks. meden kagerulle eller i en foodprocessor.
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Piskvaniljekorn i. Pisk fløden til skum.
- Vend den hårde nougat i æggemassen,og vend flødeskummet i. Frys mindst 4timer.
- Nem chokoladesauce: Kog vand og fløde op. Smelt chokoladenheri under omrøring. Tag gryden fra varmen,når saucen er jævn. Server chokoladesaucentil isen sammen med frugt i tern.