Hjemmetlavet nougatis med chokoladesauce

Hjemmelavet nougatis med chokoladesauce

Ingredienser

  • Hård nougat:
  • 100 g hakkede hasselnødder el. mandler
  • 100 g flormelis
  • Parfait:
  • 6 past. æggeblommer (3 bægre)
  • 90 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • ½ l piskefløde
  • Tilbehør:
  • jordbær og melon
  • Nem chokoladesauce (4 pers.):
  • 1 dl vand
  • ½ dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade

  1. Rist nødderne på en tør pande. Smeltflormelis i en tykbundet gryde, til det ergyldent, og kom de lune nødder i. Smørmassen ud på bagepapir på en bageplade.Når den er stivnet, knuses den f.eks. meden kagerulle eller i en foodprocessor.
  2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Piskvaniljekorn i. Pisk fløden til skum.
  3. Vend den hårde nougat i æggemassen,og vend flødeskummet i. Frys mindst 4timer.
  4. Nem chokoladesauce: Kog vand og fløde op. Smelt chokoladenheri under omrøring. Tag gryden fra varmen,når saucen er jævn. Server chokoladesaucentil isen sammen med frugt i tern.