Hjertelagkage
Hjertepynten er nem at lave,og hvis lagkagen skal serverestil drenge, finder du bare enudstikker med et mere “drenget”motiv.
1 stk. eller 8-10 børnestykker
Ingredienser
- 1 ps. koldrørt cremepulver til
- 5 dl mælk
- 5 dl mælk
- 4 spsk. sukker
- 4 spsk. vand
- 4 spsk. appelsinsaft
- 3 små lagkagebunde (18 cm, skær evt. alm. bunde til i størrelse)
- ½-1 glas jordbærsyltetøj
- 2-3 dl friske, snittede jordbær
- Pynt:
- 1 marcipanlåg (Odense Marcipan) eller
- 300 g ren, rå marcipan, der rulles ud
- pink sukkerpynt
- Pisk kagecremen sammen.Kog sukker, vand og appelsinsaftop. Læg lagkagebundeneved siden af hinanden, og drypdem med denne lage.
- Læg den første bund påfadet, bred syltetøj ud overden, og drys med snittede bær.Hold 1 dl creme tilbage, og lægresten af kagen sammen. Læget let pres på kagen, så denbliver så plan som muligt.
- Smør kant og overflade medcreme, så kagen bliver så jævnsom mulig.
- Skær et marcipanlåg ud ikagens størrelse, og læg detpå kagen. Skær endnu et lågud, brug en udstikker til at lavenogle hjerteformede huller oglæg det andet lag på kagen.Sæt den koldt, til den skal pyntesfærdig.
- Pisk fløden, og sprøjt en finkant på kagen. Fyld de hjerteformedehuller med sukkerpyntog server straks.