Høje snegle med fyld af sommerbær
Nyd disse sommerlige lækkerier til eftermiddagskaffen eller som afslutning på en god brunch. Bag de høje snegle tæt sammen i en springform eller enkeltvis i portionsforme.
7 store snegle
Total:3 timer 30 minutter
Arbejdstid:3 timer
Ingredienser
Dej:
- 1/4 liter mælk (eller havredrik)
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 1 tsk. salt
- 1/4 tsk. stødt kardemomme
- ca. 450 g hvedemel
- 75 g blødt smør
Fyld:
- 250 g bær (friske eller frosne)
- 50 g sukker
- 25 g smør
- 1 spsk. majsstivelse (mazeina)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/2 citron (øko)
Glasur:
- ca. 100 g flormelis
- 1 spsk. mælk
Sådan gør du:
- Dej: Lun mælken til maks. 37 grader, og hæld den i en røreskål. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
- Rør melet i lidt ad gangen (holdt lidt tilbage), og ælt dejen blank og smidig i ca. 5 min. på maskine. Ælt smørret i, og tilsæt evt. det sidste mel om nødvendigt. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – 1-11/2 time.
- Fyld: Bland rensede eller frosne bær med sukker, smør, majsstivelse, vaniljesukker, fint revet citronskal og 1 spsk. citronsaft i en gryde. Kog under omrøring i 3-5 min., og
- afkøl.
- Snegle: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let sammen. Rul den ud til et rektangel (ca. 45 x 25 cm).
- Smør bærfyldet på dejen, og rul sammen fra den lange side. Skær rouladen i 7 stk. 6-7 cm brede skiver, og stil dem på højkant i en smurt springform (20-22 cm) eller i runde forme/bageringe (7-8 cm). Lad dem hæve tildækket i 1-1½ time.
- Varm ovnen op til 200 grader, og bag sneglene i 10 min. Skru ned til 180 grader og bag i 20-25 min. mere, hvis de er i en springform og i ca. 15 min., hvis de er i portionsforme. Afkøl på en rist.
- Sigt flormelissen, og rør den til glasur med mælk. Dryp den over sneglene.