Høje snegle med fyld af sommerbær

Høje snegle med fyld af sommerbær

Nyd disse sommerlige lækkerier til eftermiddagskaffen eller som afslutning på en god brunch. Bag de høje snegle tæt sammen i en springform eller enkeltvis i portionsforme.

7 store snegle

Total:3 timer 30 minutter

Arbejdstid:3 timer

Ingredienser

Dej:

  • 1/4 liter mælk (eller havredrik)
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1/4 tsk. stødt kardemomme
  • ca. 450 g hvedemel
  • 75 g blødt smør

Fyld:

  • 250 g bær (friske eller frosne)
  • 50 g sukker
  • 25 g smør
  • 1 spsk. majsstivelse (mazeina)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 citron (øko)

Glasur:

  • ca. 100 g flormelis
  • 1 spsk. mælk

Sådan gør du:

  1. Dej: Lun mælken til maks. 37 grader, og hæld den i en røreskål. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  2. Rør melet i lidt ad gangen (holdt lidt tilbage), og ælt dejen blank og smidig i ca. 5 min. på maskine. Ælt smørret i, og tilsæt evt. det sidste mel om nødvendigt. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – 1-11/2 time.
  3. Fyld: Bland rensede eller frosne bær med sukker, smør, majsstivelse, vaniljesukker, fint revet citronskal og 1 spsk. citronsaft i en gryde. Kog under omrøring i 3-5 min., og
  4. afkøl.
  5. Snegle: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let sammen. Rul den ud til et rektangel (ca. 45 x 25 cm).
  6. Smør bærfyldet på dejen, og rul sammen fra den lange side. Skær rouladen i 7 stk. 6-7 cm brede skiver, og stil dem på højkant i en smurt springform (20-22 cm) eller i runde forme/bageringe (7-8 cm). Lad dem hæve tildækket i 1-1½ time.
  7. Varm ovnen op til 200 grader, og bag sneglene i 10 min. Skru ned til 180 grader og bag i 20-25 min. mere, hvis de er i en springform og i ca. 15 min., hvis de er i portionsforme. Afkøl på en rist.
  8. Sigt flormelissen, og rør den til glasur med mælk. Dryp den over sneglene.

Tip:

Rør evt. lyserød glasur med lidt bærsaft.