Honningbomber - julens bedste honningkage
Bag selv de lækreste honningbomber. Dejen er rullet med fyld af appelsinmarmelade, marcipan og rosiner. Lad de færdigbagte kager hvile i en frysepose i mindstén dag, så bliver de ekstra saftige og smager skønt flækket og smurt med smør.
12 stk.
Total:30 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hviletid: mindst 2 timer + 1 dag
- Bagetid: 30 min.
- Dej:
- 400 g honning
- 2 tsk. potaske
- 2 spsk. vand
- 2 æggeblommer
- 200 g hvedemel
- 200 g rugmel
- 2 tsk. hjortetaksalt
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt anis
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt nellike
- Fyld:
- 200 g marcipan
- 200 g appelsinmarmelade
- 50 g rosiner
Sådan bager du honningbomber
- 1. Lun honningen i en gryde til ca. 35 grader, og tag den af varmen.
- 2. Rør potasken ud i vand, tilsæt æggeblommerne, og rør det i honningen.
- 3. Bland de to slags mel med hjortetaksalt og krydderier, og rør det i honningblandingen, til dejen er glat og blød. Læg dejen i en frysepose i køleskabet i mindst 2 timer og gerne til næste dag.
- 4. Riv marcipanen groft, og rør den sammen med marmelade og rosiner.
- 5. Rul dejen ud på et let meldrysset bord til et kvadrat på 30 x 30 cm, ca. ½ cm tyk. Smør marcipanblandingen på dejen, og helt ud til tre af kanterne. Lad den bageste kant være uden fyld i ca. 1 cm's bredde.
- 6. Rul dejen sammen som en roulade, og skær den i 12 lige tykke skiver. Læg dem i cylindriske forme (på ca. 9 cm, se tip) på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 160 grader varmluft i ca. 30 min. Tjek med et træspyd, om de er gennembagte, og lad dem afkøle på en rist.
- 7. Pak bomberne i fryseposer med et stykke bagepapir imellem hver, og opbevar dem et mørkt og køligt sted (ikke køleskab).
PRØV OGSÅ:Abeskøn kage: Monkey bread
PRØV OGSÅ:Tigerroulade med appelsincreme