Honningbrød
Honningbrød er lynhurtigt at blande sammen, smager vidunderligt sødt og krydret og holder sig friskt i mindst to-tre uger.
Ingredienser
- 350 g honning
- 2 dl yoghurt naturel
- 100 g rugmel
- 275 hvedemel
- ½ stødt stjerneanis, stødt i en morter (kan udelades)
- ½ tsk stødt hvid peber
- 2½ tsk stødt kanel
- 1½ tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1½ tsk natron
- 100 g finthakket syltet appelsin eller pomerans
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 2 tsk revet appelsinskal
- 25 g smør til formen.
Sådan gør du
- Rør honning og yoghurt sammen i en skål. Bland rugmel, hvedemel, stjerneanis, hvid peber, kanel, nellike, kardemomme og natron sammen. Sigt melblandingen i honningmassen, og rør det jævnt. Tilsæt finthakket syltet appelsin, frisk ingefær og appelsinskal. Smør en stor rugbrødsform (eller 2 små rugbrødsforme) med rigeligt smør, og hæld dejen i.
- Bag honningbrødet i ovnen ved 160 grader i ca. 55 min – stik i det med en lille kniv, og tjek, om det er færdigbagt, efter 45-50 minutter (brødet er færdigt, hvis der ikke hænger dej fast i kniven). Bagetiden afhænger af rugbrødsformens størrelse.
- Afkøl brødet, og servér det med smør.
- TIP!
- Honningbrødet holder sig saftigt længst i en lufttæt pose eller boks. Når det bliver tørt, smager det også godt ristet – eller smuldret i lækker æbletrifli.
PRØV OGSÅ: Anderilettes med råsyltede rødbeder