Honninglagkage med tørrede frugter

Honninglagkage med tørrede frugter

Denne lagkage er proppet med julens krydderier og tørrede frugter. Servér kagen til te, kaffe eller som dessertkage.

1 lagkage

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Bunde (3 stk.):
  • 175 g honning (eller sirup)
  • 100 g brun farin
  • 100 g smør
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 spsk. olie (til formene)
  • 3 æg
  • 25 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 125 g kartoffelmel
  • 1 spsk. stødte julekrydderier (f.eks. kanel, nellike, ingefær)
  • 1 tsk. bagepulver
  • Fyld:
  • ca. 250 g abrikosmarmelade
  • ½ l piskefløde
  • 100 g syltet appelsin- eller pomeransskal
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g tørrede figner
  • 100 g dadler (uden sten)

  1. Smelt honning, brun farin og smør sammen, og tilsæt fløde. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Smør 3 lagekageforme (22 cm i diameter) med olie. Tænd ovnen på 175 grader med varmluft.
  3. Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
  4. Bland mel og kartoffelmel med krydderier og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggeskummet med en dejskraber. Tilsæt forsigtigt den smeltede honningblanding.
  5. Fordél dejen i formene. Bag kagebundene i ca. 15 min., til de er gennembagt. Stik et træspyd i bundene – der må ikke være rå dej på. Lad bundene afkøle på en bagerist.
  6. Fyld:
  7. Læg en bund på et kagefad, smør med halvdelen af abrikosmarmeladen, læg en bund ovenpå, og fordel resten af marmeladen på den. Læg en bund øverst. Lad evt. kagen trække 1 time.
  8. Pisk fløden til skum, og smør det i et jævnt lag over lagkagen, lige før servering. Drys med hakket appelsinskal og stykker af abrikoser, figner og dadler.