Honninglagkage med tørrede frugter
Denne lagkage er proppet med julens krydderier og tørrede frugter. Servér kagen til te, kaffe eller som dessertkage.
1 lagkage
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Bagetid: ca. 15 min.
- Bunde (3 stk.):
- 175 g honning (eller sirup)
- 100 g brun farin
- 100 g smør
- 1½ dl piskefløde
- 1 spsk. olie (til formene)
- 3 æg
- 25 g sukker
- 125 g hvedemel
- 125 g kartoffelmel
- 1 spsk. stødte julekrydderier (f.eks. kanel, nellike, ingefær)
- 1 tsk. bagepulver
- Fyld:
- ca. 250 g abrikosmarmelade
- ½ l piskefløde
- 100 g syltet appelsin- eller pomeransskal
- 100 g tørrede abrikoser
- 100 g tørrede figner
- 100 g dadler (uden sten)
- Smelt honning, brun farin og smør sammen, og tilsæt fløde. Lad blandingen køle lidt af.
- Smør 3 lagekageforme (22 cm i diameter) med olie. Tænd ovnen på 175 grader med varmluft.
- Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
- Bland mel og kartoffelmel med krydderier og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggeskummet med en dejskraber. Tilsæt forsigtigt den smeltede honningblanding.
- Fordél dejen i formene. Bag kagebundene i ca. 15 min., til de er gennembagt. Stik et træspyd i bundene – der må ikke være rå dej på. Lad bundene afkøle på en bagerist.
- Fyld:
- Læg en bund på et kagefad, smør med halvdelen af abrikosmarmeladen, læg en bund ovenpå, og fordel resten af marmeladen på den. Læg en bund øverst. Lad evt. kagen trække 1 time.
- Pisk fløden til skum, og smør det i et jævnt lag over lagkagen, lige før servering. Drys med hakket appelsinskal og stykker af abrikoser, figner og dadler.