Hønsesalat med æble og sprødt kyllingeskind

Hønsesalat med æble og sprødt kyllingeskind

Der er intet som delikat og velanrettet smørrebrød. Her følger et bud på hvordan du laver en lækker smørebrødsanretning til fire personer.

4 stykker smørrebrød

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge-/stegetid: ca. 40 min.
  • 2 stk. kyllingebryst og/eller -lår med skind
  • lidt salt og friskkværnet hvid peber
  • 200 g jordskokker
  • 1 sprødt rødt æble
  • 1 dl mayonnaise
  • 3-4 stilke frisk estragon
  • 4 skiver hvedebrød
  • Tilbehør: et lille bundt bredbladet persille
  • Pynt: lidt frisk estragon

  1. Sprødt kyllingeskind:
  2. Hiv forsigtigt skindet af de rå bryster eller lår. Skær skindet ud i 6-8 stykker, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Stræk skindet så meget ud som muligt. Læg et stykke bagepapir ovenpå. Sæt f.eks. et ovnfast fad over, så skindet ligger helt fladt.
  3. Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader, og bag skindet sprødt i 15-20 min.
  4. Hønsesalat:
  5. Læg kyllingebryst eller -lår i en gryde, krydr med salt, og hæld lidt vand ved. Damp kødet under låg i ca. 30 min., til det er færdigt. Lad det køle af. Riv kyllingekødet i mindre stykker.
  6. Skær skrubbede jordskokker i små terninger, og kog dem i ca. 3 min. i kogevandet fra kyllingen, til de er tilpas møre. Lad dem dryppe af, og afkøl dem.
  7. Bland hønsesalaten af koldt kyllingekød, kogte jordskokker, små stykker rå æble og mayonnaise smagt til med lidt friskhakket estragon, salt og peber.
  8. Anret hønsesalaten på brødskiver med persilleblade. Kom sprødt kyllingeskind og estragon på toppen. Servér straks.